Με το… δεξί οι Σαν Φρανσίσκο Τζάιντς

Με καλύτερο παίκτη τον Melky Cabrera, οι Σαν Φρανσίσκο Τζάιντς επιβλήθηκαν με 14-7 των Μαϊάμι Μάρλινς στο πρώτο παιχνίδι τετραπλής εκτός έδρας σειράς.

Μπορεί ο Giancarlo Stanton να πέτυχε τρία hits και να άνοιξε το σκορ με home run, αλλά οι «γίγαντες» διέλυσαν τον Anibal Sanchez (2-3) και τους τρεις διαδόχους του, στα τέσσερα τελευταία innings. Ξεχώρισε ο Cabrera με τρία hits και τέσσερα RBIs, ενώ ο Ryan Vogelsong

(3-2) πήρε τη νίκη, αν και δέχθηκε τρία runs σε 6.1 innings.

Οι Paul Konerko και Alex Rios σημείωσαν διαδοχικά home runs στο 11-8 των Σικάγο Ουάιτ Σοξ με τους Μινεσότα Τουίνς. Επίσης, οι A.J. Pierzynski και Dayan Viciedo πέτυχαν αντίστοιχα χτυπήματα και βοήθησαν τον πρώτο reliever, Nate Jones (2-0) να χρεωθεί τη νίκη. Για τους «δίδυμους» ο Justin Morneau είχε δύο home runs και ο Joe Mauer ένα, αλλά το bullpen των «άσπρων καλτσών» ήταν ανώτερο από αυτό των Τουίνς.

Για 68 λεπτά διακόπηκε το παιχνίδι ανάμεσα στους Σαν Ντιέγκο Πάντρες και στους Νιου Γιορκ Μετς, αλλά οι πρώτοι επικράτησαν με 11-5, αν και ήταν πίσω με 1-0, την ώρα που σταμάτησε το ματς. Άλλωστε ο Will Venable είχε δύο RBI doubles και ο Cameron Maybin 2-run single σε βάρος του Jeremy Hefner (0-2), ο οποίος συνέχισε κανονικά, παρά τη διακοπή, όπως και ο νικητής pitcher, Eric Stults (1-0). Ακόμα ο Everth Cabrera πέτυχε τέσσερα hits για τους Πάντρες, ενώ ο David Wright είχε home run για τους Νεοϋορκέζους.

Ο rookie catcher, Devin Mesoraco, ολοκλήρωσε τριπλή σειρά γεμάτη home runs με το πρώτο Grand Slam της καριέρας του και οδήγησε τους Σινσινάτι Ρεντς στο 6-3 εναντίον των Ατλάντα Μπρέιβς. Μάλιστα οι «κόκκινοι» έκαναν τετραπλό εκτός έδρας sweep για πρώτη φορά από το… 1980. Ο Drew Stubbs ακολούθησε με δικό του home run, ενώ ο Michael Burn είχε διαμορφώσει το 2-1 υπέρ των «γενναίων» με αντίστοιχο χτύπημα, το οποίο δεν εμπόδισε τον Homer Bailey (3-3) να πάρει τη νίκη. Εν τέλει home run πέτυχε και ο Juan Francisco για τους ηττημένους, αλλά ο Logan Ondrusek πήρε το δεύτερό του φετινό save και «έκλεισε» το ματς.

Από τρία RBIs σημείωσαν οι Shane Victorino και Freddy Galvis στο δύσκολο 10-9 των Φιλαδέλφεια Φίλις επί των Σέιντ Λούις Κάρντιναλς. Συνολικά οι Φίλις είχαν 18 hits, εκ των οποίων ένα home run του Ty Wigginton. Επίσης, ο Jonathan Papelbon συμπλήρωσε 13 saves σε ισάριθμες ευκαιρίες διατηρώντας το τελικό αποτέλεσμα στο ένατο inning. Από την άλλη, οι Matt Holliday, David Freese και Yadier Molina είχαν home runs, αλλά δεν ήταν αρκετοί για τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Σε εξέλιξη είναι το Σιάτλ Μάρινερς-Λος Άντζελες Έιντζελς. Νωρίτερα τελείωσε το πρώτο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος του MLB.

Keywords
Τυχαία Θέματα