Παναθηναϊκός: «Την Κυριακή να είμαστε μπροστά»

Ό,τι έγινε, χθες (24/05) το βράδυ στο ΟΑΚΑ, έγινε. Ο δεύτερος τελικός βάφτηκε.. πράσινος, αλλά πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν αυτό που ήθελαν, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 81-79 και ισοφάρισαν την σειρά των τελικών σε 1-1. Όπως είναι φυσιολογικό στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού

επικρατεί ενθουσιασμός, αλλά όχι μόνο για την νίκη. Οι «πράσινοι» έχουν πολλούς λόγους για να είναι ικανοποιημένοι μετά την χθεσινή αναμέτρηση.

Οι δύο λόγοι της ευφορίας

Οι κυριότεροι είναι οι εξής δύο: Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου (και κυρίως του τρίτου δεκαλέπτου) είναι αυτή που θύμισε τον... πραγματικό Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις σε όσους τους είχαν τελειωμένους, εξαφανίζοντας τον Ολυμπιακό από το παρκέ. Η εμφάνιση αυτή (περισσότερο και από το αποτέλεσμα) δίνει στους παίκτες του Ομπράντοβιτς την ψυχολογία που θέλουν εν όψει της συνέχειας. Εν όψει ΣΕΦ. Ο δεύτερος λόγος δεν είναι άλλος από την κόσμο της ομάδας. Οι πάνω από 13.000 φίλοι του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ παρέδωσαν... μαθήματα. Δημιούργησαν μια εκπληκτική, μπασκετική ατμόσφαιρα, βοηθώντας με τον καλύτερό τρόπο τους «πράσινους» να φτάσουν στην νίκη.

Η μεγάλη του ευκαιρία

Όπως είπε όμως και ο Κώστας Καιμακόγλου «Ακόμα δεν έγινε τίποτα. Απλά ισοφαρίσαμε». Ο Παναθηναϊκός δεν έχει λόγους να πανηγυρίζει επειδή έκανε το 1-1. Ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει όταν θα πετύχει την τρίτη νίκη, που θα του δώσει και το πρωτάθλημα. Χωρίς καιρό για χάσιμο και χωρίς να χαθεί το μυαλό και η συγκέντρωση οι «πράσινοι» πιάνουν και πάλι δουλειά. Η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ, όπου πλέον ο Ολυμπιακός είναι με το άγχος και ο Παναθηναϊκός με την τεράστια ευκαιρία του. «Την Κυριακή το βράδυ πρέπει να κάνουμε το 2-1» έλεγαν χθες στα αποδυτήρια του πρωταθλητή και αν κρίνουμε από την εικόνα των παικτών, από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, τότε στο τρίτο αγώνα θα πρέπει να περιμένουμε τα πάντα.

«Βράζουν» με την διαιτησία στον Παναθηναϊκό

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η... διαιτησία. Οι τρεις διαιτητές του δεύτερου τελικού είχαν πάρα πολύ κακή απόδοση. Οι τρεις «άρχοντες» της αναμέτρησης λίγο έλειψε να στερήσουν από τον Παναθηναϊκό την νίκη, λόγω των πολλών λανθασμένων τους αποφάσεων που μπορούσαν να «τινάξουν» την αναμέτρηση στον... αέρα. Στον Παναθηναϊκό δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, εκτός από τις δηλώσεις που έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην συνέντευξη Τύπου, αλλά είναι απορίας άξιο πώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άγγιξε το θέμα διαιτησία μετά από όλα όσα είχαν προηγηθεί στον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα