Η... πλατεία και ο... «Σάλπι»!

Μετά την ήττα και την άθλια εμφάνιση στο ματς με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό για μια σειρά από λόγους.

Πρώτον, για να διατηρήσει το ουσιαστικό προβάδισμα των δύο βαθμών έναντι του Ολυμπιακού και δεύτερον για να επιβεβαιώσει ότι η εικόνα της ομάδας και το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη

ήταν απλώς και μόνο μία κακή παρένθεση. Πέραν όλων των άλλων, ανέκαθεν οι αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ήταν «αίμα και άμμος» και στα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός έκανε διπλό στο συγκεκριμένο γήπεδο. Τυχαίο ή όχι, οι αριθμοί αυτό λένε.

Στα αγωνιστικά τώρα θεωρώ λογικές τις σκέψεις του Φερέιρα. Να αλλάξει δηλαδή τον Βύντρα και τον Σαριέγκι και να ρίξει στη "μάχη" τον Μαρίνο με τον Καντέ, έχοντας τουλάχιστον στο μυαλό την εικόνα των δύο αμυντικών στο "Βικελίδης". Στο δίλημμα Κλέιτον ή Ρούντολφ, εκτιμώ ότι ο Ρούντολφ έχει περισσότερα να δώσει στον αγωνιστικό χώρο απ' ό,τι ο Βραζιλιάνος, με τη διαφορά όμως ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος 100% (έχοντας έλλειψη ρυθμού από την σημαντική αγωνιστική απραξία, που για να αποκτηθεί ξανά η λογική λέει ότι θα πρέπει να γίνει σταδιακά-ομαλά).

Επιπλέον, ο Κλέιτον είναι περισσότερο επιθετικός μέσος απ' ό,τι περιφερειακός επιθετικός (όπως είναι ο Ρούντολφ) άρα για εκτός έδρας ματς είναι πιο λογικό να φαντάζει ως φαβορί για την ενδεκάδα. Η αίσθησή μου είναι ότι θα ξεκινήσει ο Κλέιτον και ανάλογα με την εικόνα του αγώνα θα δούμε τον Ρούντολφ ως αλλαγή. Οπως και να έχει ωστόσο ο Φερέιρα ξέρει καλύτερα απ' όλους.

*Υ.Γ.: Μόνο αδιάφορος δεν είναι ο Παναθηναϊκός από τις εξελίξεις στο θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και είναι δύσκολο να υπάρξει κάτι, διότι λογικά και ο ΠΑΟΚ θα θελήσει (εάν τελικώς δεν τα βρουν οι δύο πλευρές και τον αφήσει ελεύθερο) να "θωρακίσει" το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ελληνική ομάδα.

Ομως... Ο "Σάλπι" είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλη ομάδα, πλην του Παναθηναϊκού φυσικά και του Ολυμπιακού (μαζί με τον Βιεϊρίνια) για τους οποίους ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια για την αξία τους στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το πέρασμά του στο "τριφύλλι" και ταυτόχρονα τυγχάνει της εκτίμηση των φίλων της ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι "καραδοκούν", περιμένουν τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξουν. Βασική προϋπόθεση, εντούτοις, είναι να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και να αδειάσει κάποια θέση για να ελευθερωθεί χώρος για το συμβόλαιό του. Δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα οικονομικά δεδομένα της παρούσας χρονικής στιγμής, οι "πράσινοι" είναι υποχρεωμένοι να υπολογίζουν με κάθε λεπτομέρεια και αυτήν την παράμετρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα