Στο… ρετιρέ της Bundesliga η Σάλκε!

Στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος, βάζοντας υποψηφιότητα ακόμα και για την κατάκτηση της φετινής Bundesliga, σκαρφάλωσε η Σάλκε δραπετεύοντας με το «διπλό» από το Βερολίνο επί της Χέρτα (2-1), στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής.

Οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς θέλησαν από τα πρώτα λεπτά να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα πιέζοντας ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Μια πίεση που απέδωσε μάλιστα καρπούς πριν τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου, όταν στο

19΄ ο Χούντελααρ αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Χόλτμπι από τα αριστερά και αφού κατέβασε την μπάλα, τη διέταξε να αναπαυτεί με ψύχραιμο πλασέ στα δίχτυα του Κραφτ, σημειώνοντας το 14ο φετινό του τέρμα.

Παρόλα αυτά, η χαρά των «βασιλικών μπλε» κράτησε για μόλις για έξι λεπτά αφού ο Ράμος στο 25', κάνοντας του κεφαλιού του, έφερε το ματς στα ίσια. Και εκεί που όλα μαρτυρούσαν πως το 1-1 θα σφράγιζε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών για το πρώτο ημίχρονο, ο Πούκι είχε διαφορετική άποψη και με ωραία ατομική προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με εκπληκτική βολίδα από απόσταση, έδινε και πάλι το προβάδισμα στη Σάλκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τι και αν οι ποδοσφαιριστές της Χέρτα προσπάθησαν φιλότιμα να βρουν και δεύτερη απάντηση, όχι μόνο δεν κατάφεραν να λύσουν το γόρδιο δεσμό της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός σε όλο τον αγώνα, ήταν αυτή που έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Χουράδο, πέντε λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κατάφερε απλά να… αγριοκοιτάξει την μπάλα, «κλειδώνοντας» το τρίποντο.

Ένα τρίποντο που τελικά ανέβασε τη Σάλκε στους 31 βαθμούς (όσους έχει και η Μπάγερν Μονάχου με ένα ματς ωστόσο λιγότερο) και στο… ρετιρέ της βαθμολογίας, αφήνοντας τη Χέρτα στην 9η θέση με 19 πόντους.

ΧΕΡΤΑ: Κραφτ, Λελ, Μιγιάτοβιτς, Κομπιασβίλι, Ναϊμέγιερ (81' Ρόνι), Οτλ, Ράμος, Έμπερτ (70' Τορούν), Ράφαελ, Λασονγκά.

ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Μάτιπ, Παπαδόπουλος, Τζόουνς, Χόλτμπι (68' Μόριτζ), Χουράδο (87' Χέγκερ), Πούκι (73' Ντράξλερ), Ραούλ, Χούντελααρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα