Η… μετάλλαξη στην επανάληψη έφερε κορυφή για τον Παναθηναϊκό

Παίζοντας καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ για την τέταρτη αγωνιστική των play offs και πήρε ξανά… κεφάλι στην βαθμολογία!

Μονόδρομος ήταν η νίκη για το «τριφύλλι» στο σημερινό (13/05) παιχνίδι του απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» και τελικά τα κατάφερε, έστω και αν χρειάστηκε να σπαταλήσει τα… καθιερωμένα 45

πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον φιγουράρουν εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας των play offs, δυο «στροφές» πριν το τέλος, έχοντας την τύχη τα χέρια τους…

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δικαιούνται να διαμαρτύρονται για ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ, αν και περισσότερο πλήρωσαν την επιλογή τους να διαφυλάξουν κυρίως τα μετόπισθεν. Υπολογίζοντας ότι του έκανε και η ισοπαλία, μετά και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο. Πλέον, πρέπει να διεκδικήσουν τη νίκη ξανά στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά απέναντι στην «Ένωση», αν θέλουν να ελπίζουν στην πρωτιά.

Πως έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ , ενώ ο Βύντρα ήταν δεξιά, ο Καντέ αριστερά και οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ έπαιξαν ο Σιμάο ως «κόφτης», με τους Ζέκα και Καραγκούνη μπροστά του, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ήταν δεξιός εξτρέμ, ο Κουίνσι αριστερός και μοναδικός προωθημένος ο Τοτσέ.

Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα ξεκίνησε στο βασικό του σχήμα με τον Χαλκιά στο τέρμα, τον Έτο δεξί μπακ, τον Σταφυλίδη αριστερό και τους Τσιρίλο – Μαλεζά στα στόπερ. Γκαρσία και Λαζάρ ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ, με τον Σαλπιγγίδη να παίζει ως δεξιός μέσος, τον Γεωργιάδη αριστερός, τον Φωτάκη σε ελεύθερο ρόλο και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Άχρωμος, άγευστος, άοσμος…
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωχελικά και δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, για να δημιουργήσει κινδύνους προς την εστία του «δικέφαλου του Βορρά», έχοντας την… γνώριμη εικόνα των play offs.

Για λίγο πάντως, η κατάσταση έγινε ελαφρώς καλύτερη αφού οι παίκτες του βρήκαν κάποια κενά, με την καλύτερη φάση του «τριφυλλιού» να καταγράφεται στο 20’, με την κεφαλιά του Μπουμσόνγκ που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Φωτάκης, επίσης με το κεφάλι! Κι ενώ προηγουμένως ο Χαλκιάς είχε διώξει με δυσκολία σουτ του Καραγκούνη από πλάγια θέση…

Ωστόσο, στη συνέχεια ο ρυθμός του Παναθηναϊκού ξανάπεσε και σε συνδυασμό με την… αμυντική προσήλωση των φιλοξενούμενων, δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει κάποια φάση για γκολ με αξιώσεις. Στην μια και μοναδική φορά που ο Τοτσέ βρέθηκε σε θέση… βολής, στο 42’ τον πρόλαβε με τάκλιν ο Τσιρίλο!

Ήταν… συμβιβασμένος
Ο ΠΑΟΚ από ην πλευρά του είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και περιμένοντας τον αντίπαλό του πίσω από το κέντρο, προσπάθησε να βγει στην κόντρα κυρίως από τα δεξιά με τον Σαλπιγγίδη, προκειμένου να «βγάλει» το ένα γκολ που εμφανώς έψαχνε!

Μάλιστα ήταν εκείνος που έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Έτο, ο οποίος βρήκε τον Αθανασιάδη, αλλά το πλασέ του στη συμβο

Keywords
Τυχαία Θέματα