Η μαγική αλλαγή του Τσολακίδη

Η πορεία του Βασίλη Τσολακίδη στην διεθνή ενόργανη μετράει δεκαετία και πολλές ατυχίες, αλλά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο απλά σφράγισε επιτέλους την αγωνιστική του αξία.

Ο Ελληνας γυμναστής έχει δώσει το όνομά του σε ασκήσεις, είναι στα πόντιουμ εδώ και δέκα χρόνια, δεν έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα συμπεριφοράς και θα κάνει ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 33 του! Πέραν της εμπειρίας που έχει αποκτήσει με τα χρόνια, οι λόγοι

της βελτίωσής του οφείλονται και στην αλλαγή προπονητή.

Ο Γιάνκο Ραντάτσεφ ήταν ο πρώτος προπονητής του γυμναστή που ανήκει στο δυναμικό του Διαγόρα Αμπελοκήπων, ενώ για πολλά χρόνια αγωνιζόταν με τον Αβραάμ Σαπρανίδη. Η αλλαγή όμως του 2008, του βγήκε σε καλό. Με τον Αλέκο Ιωακειμίδη τον άνθρωπο που ανέβασε στο ολυμπιακό βάθρο τον Δημοσθένη Ταμπάκο, συνεργάζεται από το 2008 έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Και οι αλλαγές στην ψυχολογία του φάνηκαν αμέσως, αφού στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στο Παγκόσμιο στο Λονδίνο έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την 4η θέση -την καλύτερη που είχε ως σήμερα. Πέρυσι έδειξε να χάνει και πάλι την αυτοπεποίθησή του αλλά μόνο ο ίδιος και ο προπονητής του γνώριζαν πως είχε αγωνιστεί με πρόβλημα στο λαβύρινθο του αυτιού του.

Ήδη εφέτος είχε ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γάνδης και ένα ασημένιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό του Μπέρμινγχαμ. Όχι φυσικά ότι απείχε από τα βάθρα νωρίτερα. Το πρώτο του μετάλλιο το κατέκτησε το 2002 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πάτρας όπου έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην διεθνή σκηνή και έκτοτε είχε μεν μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα αλλά όχι σε κορυφαίες διοργανώσεις. Ηταν 7ος στο παγκόσμιο της Γάνδης το 2001 και 6ος στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης το '05 καιο 4ος στο Παγκόσμιο του Αρχους το 2006. Ενδιάμεσα έχασε διοργανώσεις και τελικούς λόγω τραυματισμών μιας και το διζυγο είναι το επίπονο αγώνισμα στο πόντιουμ των ανδρών

Παντρεμένος με πρώην αθλήτρια της γυμναστικής και πατέρας τεσσάρων παιδιών ο Τσολακίδης ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο μεγάλος του γιος, Στέφανος, ακολουθεί ήδη τα βήματα του μπαμπά του και σε ηλικία εννέα ετών συγκαταλέγεται στα ταλεντάκια της ενόργανης γυμναστικής στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε την εκτέλεση του προγράμματος του Τσολακίδη στον τελικό (μετά το 2’)

Keywords
Τυχαία Θέματα