Η εκδίκηση των «διαβόλων»

17:26 8/1/2012 - Πηγή: OnSports

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το «Έτιχαντ Στάντιουμ» και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του FA Cup ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Όπως ήταν λογικό, στην πρώτη αναμέτρηση μετά το 6-1του «Ολντ Τράφορντ» όπου η Σίτι είχε διαλύσει τη Γιουνάιτεντ, οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Πολλοί πίστεψαν ότι οι «πολίτες» θα έκαναν κάτι ανάλογο και άλλοι ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έπαιρναν τη δική τους εκδίκηση. Εντέλει τίποτα από τα δύο δεν έγινε, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-2 με πολύ δύσκολο τρόπο, παρά του

ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 12’, έχοντας πάει και στα αποδυτήρια με το υπέρ της 3-0.

Η εξέλιξη

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μόλις στο 10’ ο Γουέιν Ρούνεϊ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους», ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Βινσέντ Κομπανί αποβλήθηκε πάρα πολύ αυστηρά από τον Κρις Φόι και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ντάνι Γουέλμπεκ με πολύ ωραίο γυριστό σουτ, έκανε το 2-0. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους «πολίτες».

Στο 39’ ο Κολάροφ υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντάνι Γουέλμπεκ και την εκτέλεσε ανέλαβε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Κοστέλ Παντιλίμον απέκρουσε το πέναλτι, με τον Άγγλο επιθετικό στην επαναφορά με κεφαλιά να κάνει το 3-0 και να «ξυπνάει» πολλές μνήμες στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ωστόσο, η… εκδίκηση για τη συντριβή της 23ης Οκτωβρίου δεν ήρθε ολοκληρωτικά για τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς οι παίκτες της ομάδας έμειναν στα… αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κολάροφ στο 48’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και έδωσε ελπίδες για την ανατροπή.

Αυτές αναπτερώθηκαν ακόμα περισσότερο στο 65’ όταν ο Αγκουέρο εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και μείωσε σε 3-2!

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά η Σίτι δεν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο άγχωσε πολύ την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον η οποία θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη από τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση.

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Keywords
Τυχαία Θέματα