Γιαννακόπουλος: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο!»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι η πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2012 δεν ήταν τυχαία και προέκυψε μέσα από μεθοδική δουλειά. «Απίστευτα αυτά που γίνονται», το σχόλιό του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με τη «γαλανόλευκη» και νυν πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και τόνισε πως η Εθνική κατάφερε να νικήσει το άγχος της στην Τιφλίδα και να φτάσει

σε μια ακόμα μεγάλη πρόκριση που απέδειξε ότι οι επιτυχίες της δεν είναι τυχαίες.

«Δεν υπάρχει καμία καραμέλα στη ζωή και τον αθλητισμό. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν είναι τίποτα τυχαίο. Ο κ. Σάντος είναι αήττητος με την ομάδα, πάει σε τρίτο Euro στη σειρά, συν το Μουντιάλ σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις στη σειρά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο», είπε αρχικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος όταν ρωτήθηκε για την «καραμέλα» της τυχερής Ελλάδας που χρησιμοποιούν όσοι κριτικάρουν την Εθνική.

Για το αν ανησύχησε με την πορεία του αγώνα στην Τιφλίδα, τόνισε: «Σίγουρα ανησύχησα. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο το ξέραμε από την αρχή. Ήταν τελικός γιατί τσεκάραμε εισιτήριο χθες. Υπήρχε μεγάλο άγχος, όπως και με την Κροατία. Όλα πήγαν όμως καλά και πανηγυρίσαμε την πρόκριση. Καρδιοχτυπήσαμε, όμως μετά ήμασταν πιο άνετοι. Στο τέλος της ημέρας μετράει να έχεις στις αποσκευές σου την πρόκριση».

Για το αν βοήθησε το γεγονός ότι οι Γεωργιανοί έμειναν με 10 παίκτες, σχολίασε: «Όλα βοήθησαν. Έμειναν με 10 παίκτες οι αντίπαλοι, οπότε μοιραία υποχώρησαν, η αλλαγή του Φωτάκη βοήθησε όπως και με την Κροατία. Με τα σουτ του είχαμε πλουραλισμό στα τελειώματά μας, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την καλή ψυχολογία που έχει και δοκίμασε το καλό και ποιοτικό σουτ που έχει. Έγινε η ισοφάριση, ανέβηκε η ψυχολογία και έφυγε το πολύ άγχος, τα καταφέραμε και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ. Ήταν διπλή η χαρά γιατί το πέτυχε ο Άγγελος και επέστρεψε με γκολ. Η ομάδα κέρδισε έναν παίκτη από τα παλιά».

Για τις κλήσεις που κάνει ο Φερνάντο Σάντος, υπογράμμισε: «Ο κ. Σάντος έχει δείξει από την πλευρά του ότι ανεξαρτήτως ονόματος ομάδας και παίκτη, όποιος παίκτης πηγαίνει καλά θα καλείται στην Εθνική. Είναι μεγάλη υπόθεση για παράδειγμα το να καλείται ο Χαριστέας ως παίκτης του Παναιτωλικού. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή».

Όσο για το αν το γκολ του στην Ισπανία που οδήγησε στην πρόκριση στο Euro 2004, ήταν η αρχή… όλων των καλών για την Εθνική, απάντησε: «Ήταν πολλά τα γκολ. Το γκολ του Βρύζα στην Αρμενία, το γκολ του Χαριστέα με την Ουκρανία, το γκολ του Τσιάρτα με την Βόρεια Ιρλανδία. Τα γκολ που η μπάλα «έκαιγε» ήταν αρκετά. Όμως το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι υπεράνω προσώπων. Παίζουν όλοι για το σήμα της Ελλάδας, τη σημαία και την πατρίδα μας. Έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα με τον ιδρώτα μας, με το σπαθί μας και δε μας το χάρισε κανείς».

Για το στόχο της Εθνικής στο Euro, δήλωσε: «Πρέπει όλα τα παιδιά να είναι γερά και υγιείς για να έχει πλούσιο οπλοστάσιο ο κ. Σάντος. Τώρα τι θα κάνουμε θα το δούμε. Θα πάμε

Keywords
Τυχαία Θέματα