Για τέτοιες στιγμές αγωνίζονται...

Θα διαφωνήσω κάθετα με το γεγονός ότι ο Κολοσσός μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού απέδειξε πόσο καλή ομάδα διαθέτει. Είναι λάθος...Η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι απλώς το "κάτι παραπάνω" που δικαιούτο η ομάδα της Ρόδου η οποία με την πορεία της, με το μπάσκετ που έπαιξε, με τη σταθερότητά της όλη τη χρονιά έπεισε τους πάντε πόσο καλή είναι.

Η 3η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου,

οι 16 νίκες (οι 6 μακριά από το "Βενετόκλειο"), το ρόστερ που παρέμεινε ίδιο κι απαράλλαχτο (ο Κολοσσός και ο Παναθηναϊκός είναι οι μόνες ομάδες που δεν έκαναν την παραμικρή αλλαγή στο φετινό πρωτάθλημα), η εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, οι επιλογές των ξένων, ο "ελληνικός κορμός", η σοβαρότητα και η ικανότητα του προπονητή, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν πόσο σπουδαίος είναι ο φετινός Κολοσσός.

Όμως η νίκη επί του Παναθηναϊκού τελικά άξιζε σε όλους απλώς και μόνο για να τους δώσει το... κάτι παραπάνω στη ψυχολογία τους, να τους κάνει να το χαρούν ακόμα περισσότερο, να πανηγυρίσουν, να διασκεδάσουν, με τον κόσμο, τους φίλους, τους συγγενείς τους στο "Βενετόκλειο". Αυτοί οι "μικροί ήρωες" του πρωταθλήματος, έστω κι αν προβλήθηκαν ελάχιστα οι αγώνες τους φέτος από την κρατική τηλεόραση, ήθελαν να πάρουν κάτι παραπάνω. Το διεκδίκησαν, το πήραν και μπράβο τους.

Υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε ήττα σε κάποια από τις δύο πρώτες φάσεις των πλέι οφ, από την περίοδο 2004-2005 και μετά. Από τότε που είχε χάσει από τον Πανιώνιο, στον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο νίκες (34 στο σύνολο) στη φάση των "8" και των "4" των πλέι οφ. Ο Κολοσσός του "έσπασε" το σερί και ο Βασίλης Φραγκιάς (που είχε φτάσει μέχρι την Κύπρο για να αποδείξει τι αξίζει όταν δεν τον εμπιστεύονταν), ο προπονητής που ανέβασε το 2005 την ομάδα της Ρόδου στην Α1 αισθάνεται δικαιωμένος.

Ας μη γελιόμαστε βέβαια. Ο Κολοσσός θα είναι στο μπασκετικό επίκεντρο για ένα 24ωρο και όλοι θα το χαρούν στη Ρόδο. Ο Παναθηναϊκός θα νικήσει στη σειρά (δεν σας λέμε και κάτι καινούργιο) και το 3-1 είναι πολύ πιό πιθανό από το 2-2. Για τους νησιώτες όμως, μπήκε το... κερασάκι στην τούρτα. Και για τους "πράσινους" βρέθηκε ένα σοβαρό κίνητρο για να μπουν στην... πρίζα.

Με δεδομένο ότι σ' αυτή τη σειρά ασχοληθήκαμε μόνο με τον Παναθηναϊκό (λογικό...) ας αφιερώσουμε ένα 24ωρο στον Κολοσσό. Το αξίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα