Για μετάλλιο η Πλυτά στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Μεγάλη η επιτυχία της Βάλιας Πλυτά με την πρόκρισή της στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυναικών – νεανίδων.

Η αθλήτρια της Ειρήνης Περιστερίου στον τελικό της Κυριακής (13/05)θέλει μετάλλιο και κατεβαίνει με με συντελεστή δυσκολίας 6,0 στο πρόγραμμά της. Οπως τονίζει ο προπονητής της, Απόστολος Πεσίνης: «Η Βάλια αγωνίστηκε πρώτη απ’ όλες τις αθλήτριες στους ασύμμετρους ζυγούς, στον πρωινό όμιλο. Ήταν μια επιπλέον δυσκολία, αλλά την αντιμετωπίσαμε. Κατά την εκτέλεση, δεν της ‘έβγαινε’ σωστά μία σύνδεση, αλλά

λειτούργησε πολύ ψύχραιμα και ώριμα. Αφαίρεσε μία άσκηση, ρίχνοντας τον συντελεστή δυσκολίας στο 5,8, προκειμένου να αποφύγει την πτώση».

Η Πλύτα πήρε την 5η υψηλότερη βαθμολογία (13,833) στον προκριματικό, και ο προπονητής της εκτιμά πως «η εκτέλεση της Βάλιας έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να εκτελέσει το πρόγραμμα στον τελικό όπως ακριβώς το κάνει και στις προπονήσεις καθημερινά. Είναι σε φανταστική φόρμα και έχει τη δυνατότητα να πάρει έναν πολύ υψηλό βαθμό».

Ο Απόστολος Πεσίνης, προπονεί την Πλυτά μαζί με την Αναστασία Δόντη, εδώ και 10 χρόνια: «Είναι ένα παιδί που έχει μάθει να ξεπερνά μεγάλα προβλήματα, εργατικό και φιλότιμο. Εκτός από τους ασύμμετρους ζυγούς, έχει σπουδαία προοπτική και στη δοκό, όπως και στο άλμα. Λόγω σωματότυπου, δεν έχει αρκετά δυνατά πόδια για να διακρίνεται και στο έδαφος, αλλά μπορεί να βελτιωθεί και σ’ αυτό τον τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα