Γεωργίου: «Χαραγμένη στη μνήμη μου η νίκη στη Τούμπα»

Η επικράτηση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα όπου εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη του Φώτη Γεωργίου.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός των Ηπειρωτών, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «sportsioannina» μίλησε για τη φετινή σεζόν στους «κυανόλευκους», αλλά και για την συμβολή που είχε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην πορεία του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φώτη Γεωργίου:

Φώτη, η πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λιγκ στέφθηκε από επιτυχία. Περίμενες ερχόμενος στα Γιάννενα ότι θα καθιερωθείς με το «καλημέρα»;

Ήταν αναμφίβολα μία ευκαιρία για μένα και μέσα από την σκληρή δουλειά κατάφερα να κερδίσω μία θέση. Με βοήθησε πολύ η ομάδα και οι συμπαίκτες μου σε αυτό.

Πότε ξεκίνησε το «φλερτ» με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές έγιναν περίπου 5-6 μήνες πριν τελειώσει η χρονιά στον Διαγόρα. Μόλις ολοκληρώθηκε η σεζόν με προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΠΑΣ και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Για αυτό εξάλλου και ολοκληρώθηκαν σύντομα οι διαπραγματεύσεις. Ήμουν άλλωστε και η πρώτη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν να ενδώσεις τόσο γρήγορα στο «φλερτ» του ΠΑΣ;

Είμαι Ηπειρώτης και φυσικά αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ήθελα να είμαι κοντά στην οικογένεια μου. Παράλληλα η δυναμική και η ιστορία που έχει αυτή η ομάδα ήταν σίγουρα στα συν. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι θα αγωνιστείς σε μία ομάδα που ο κόσμος της την ακολουθεί παντού.

Ποια είναι η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη σου και ποια αυτή που θα ήθελες να ξεχάσεις;

Θα ξεκινήσω ανάποδα, από την αρνητική στιγμή. Ήταν η ήττα στην Δράμα. Από τις δυσκολότερες στιγμές της περιόδου. Όσο για την καλύτερη έχω να θυμηθώ πολλά. Ωστόσο η αναμέτρηση της Τούμπας θα μου μείνει χαραγμένη. Κλειδώσαμε σχεδόν την παραμονή μετά από μία μεγάλη νίκη και πανηγυρίσαμε… σαν μικρά παιδιά με τον κόσμο μας.

Η εικόνα του ΠΑΣ άλλαξε άρδην προς το καλύτερο από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τι άλλαξε και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα;

Κυρίως την ψυχολογία μας. Πιστέψαμε στα πόδια μας. Μας έκανε οικογένεια και παίζαμε ο ένας για τον άλλον. Ήμασταν κοντά και εκτός γηπέδου και αυτό έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο. Έφτιαξε το κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό ήταν σημαντικό.

Η παρουσία αρκετών Ελλήνων και έμπειρων ποδοσφαιριστών πιστεύεις έπαιξε ρόλο;

Σίγουρα είναι θετικό να υπάρχει μία συνοχή από Έλληνες παίκτες. Σημαντικό όμως ήταν και το γεγονός ότι οι ξένοι που έμειναν ήθελαν να βοηθήσουν και πρόσφεραν τα μέγιστα.

Από τα πρώτα λόγια του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν και η ατάκα «Τον Μάη όλα θα είναι καλά…». Θεωρώ ότι ελάχιστοι τον είχαν πίστεψαν τότε. Πότε αρχίσατε να συνειδητοποιείται ότι τελικά τον Μάιο όλα θα είναι καλά;

Εγώ το κατάλαβα μετά το παιχνίδι και την επικράτηση με τον Παναιτωλικό. Ήταν η αρχή μιας διαφορετικής νοοτροπίας εντός αγωνιστικού χώρου. Αλλάζαμε σταδιακά τον τρόπο παιχνιδιού μας ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αφομοιώσουμε απόλυτα αυτά που

Keywords
Τυχαία Θέματα