Ένα διπλό όνειρο ευτυχίας για την «μεγάλη κυρία»

16:24 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ένα όνειρο τρελό αλλά διόλου απατηλό, που λογικά θα έχει και υπέροχο φινάλε και μάλιστα διπλά απολαυστικό, ζει η Γιουβέντους.

Η εκτόξευση της «βέκια σινιόρα» στην κορυφή της Σέριε Α’ τρεις αγωνιστικές πριν από τον τερματισμό και ο διόλου ευκαταφρόνητος αέρας των ισάριθμων βαθμών απόστασης από την περυσινή πρωταθλήτρια Μίλαν την φέρνει στη θέση του οδηγού στη συναρπαστική αν και με μικρές εναλλαγές …πιονέρων φετινή κούρσα για το «σκουντέτο» είναι κάτι το κάθε άλλο παρά αναμενόμενο για ειδικούς και μη.
Και σα να μην έφθανε αυτή η τεράστια ευτυχία για την πιο επιτυχημένη ομάδα επί ιταλικού

εδάφους και 2η καλύτερη της χώρας (μετά τη Μίλαν) στα διεθνή μέτωπα υπάρχει στο βάθος και ο διόλου ευκαταφρόνητος …κήπος με το κερασάκι στην τούρτα που ακούει τελικός του κυπέλλου Ιταλίας.

Τα περασμένα μεγαλεία, που διηγώντας τα έκλαιγαν τόσο η διοίκηση όσο και πολύ περισσότερο οι τιφόζι της ομάδας της πρωτεύουσας του Πιεμόντε μετά την κατά την γνώμη τους εξόντωσης της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο περιβόητο σκάνδαλο «calciopoli» το οποίο συγκλόνισε το calico στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, πλέον έχουν μπει σε δεύτερο πλάνο. και η Γιούβε είναι έτοιμη να επιστρέψει πανηγυρικά στο δρόμο των επιτυχιών των τροπαίων και της δόξας που τα τελευταία συνοδεύει.

Η διοίκηση του σωματείου εμπιστεύτηκε τον πρώην καπιτάνο της Πάολο Κόντε για να καλύψει το κενό που άφησε στον πάγκο της «Κυρίας» από το περασμένο καλοκαίρι ο απόλυτα αποτυχημένος Τζίτζι Ντελ Νέρι. και ο νεαρός τεχνικός (μόλις 42 χρονών) με την …χορηγία της και με σύνεση και τόλμη επένδυσε στην ενίσχυση του έμψυχου της δυναμικού σε ένα συνδυασμό εμπειρίας – αξίας (Πίρλο, Βούτσινιτς, Λιχτστάινερ και πιο πρόσφατα Μποριέλο) και νεότητας και δύναμης (Βιντάλ, Ελία, Εστιγκαρίμπια καθώς και του Ζίεγκλερ που ήρθε από την , είδε και απήλθε λίαν συντόμως ως δανεικός στη Φενερμπαχτσέ).

Συνταγή που αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από επιτυχής. Υπό τις οδηγίες του πρώην διεθνή Ιταλού μέσου και του προσφιλούς του και εξαιρετικά αποτελεσματικού συστήματος 4-2-4 που είχε από τα διαπιστευτήρια των επιτυχημένων προβιβασμών των Μπάρι και Σιένα στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου τα προηγούμενα χρόνια η Γιουβέντους συνεχίζει την εφετινή της κορυφαία πτήση.

Και η υπόσχεση για επιθετικό ποδόσφαιρο βασισμένο στην κατοχή της μπάλας και τις εισβολές από τα πλάγια δικαιώθηκε με βασικό άξονα τον 32χρονο Πϊρλο που άφησε επίσης πίσω μία μαρτυρική (λόγω τραυματισμών και μεγάλης απώλειας φόρμας) σεζόν με την Μίλαν και έγινε ο μαέστρος της νέας του ομάδας.

Μόνοι οι πλέον …φαντασιόπληκτοι στο στρατόπεδο των «μπιανκονέρι» προσδοκούσαν όμως μετά την οδύνη της περυσινής 7ης θέσης τέτοια επιτεύγματα από πλευράς δημοφιλέστερης ιταλικής ομάδας.

Με τη χώρα να έχει μόνον τρεις εκπροσώπους στην προσεχή έκδοση του Τσάμπιονς Λιγκ ένας τερματισμός πίσω από τους δύο γίγαντες του Μιλάνου (την πρωταθλήτρια Μίλαν και τη μόνιμη επί μία 5ετία πριν συλλέκτρια σκουντέτο Ίντερ) και μπροστά από

Keywords
Τυχαία Θέματα