Isoccer, η… σωτηρία των ταλέντων

16:14 2/5/2012 - Πηγή: AEK365

Το ποδόσφαιρο είναι πλέον επιστήμη και αναπόφευκτα η επιστήμη μπαίνει στο ποδόσφαιρο. Τα χαμένα ταλέντα και η ελλιπέστατη ποδοσφαιρική εκπαίδευση αποτελούν τεράστια προβλήματα του αθλήματος στη χώρα μας. Παιδιά που είχαν τις δυνατότητες αλλά είτε δεν αξιολογήθηκαν σωστά είτε δεν δούλεψαν όπως έπρεπε για να εξελιχθούν.

Πλέον με την βοήθεια της επιστήμης υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να... σώσει τα ταλέντα και να τα βάλει στο σωστό δρόμο έως την καταξίωση. Το iscoccer προέκυψε μέσα από μια πολυετή έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Stanford, για την οποία εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν

προπονητές, ποδοσφαιριστές, παιδοψυχολόγοι και επιστήμονες πληροφορικής.

Στόχος του online συστήματος (με εφαρμογές για ipad, iphone android κλπ) είναι η αντικειμενική ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και η δυνατότητα να δουλέψει στοχευμένα για τη βελτίωση του. Μέσα από 16 ασκήσεις το σύστημα αξιολογεί το επίπεδο τεχνικής του ποδοσφαιριστή και μέσα από βίντεο με ασκήσεις του δίνει τη δυνατότητα να γίνει καλύτερος. Προπονητές, τεχνικοί διευθυντές, επιχειρηματίες του αθλήματος αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες και οι γονείς τους μπορούν μέσω του συστήματος να έχουν μια αντικειμενική αξιολόγηση αλλά και μια σύγκριση με το επίπεδο συνομηλίκων παικτών σε εθνικό, αλλά και διεθνές, έως και παγκόσμιο επίπεδο.

Το isoccer έχει εξαπλωθεί ήδη σε 26 χώρες και στην Ελλάδα έχει έρθει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Οι αξιολογήσεις καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του isoccer, και όταν το δείγμα θα έχει στατιστική βαρύτητα θα υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης ποδοσφαιριστών με συνομήλικούς τους από τον ίδιο νομό και από όλη τη χώρα. Ήδη ακαδημίες και αρκετοί σύλλογοι το χρησιμοποιούν ενώ αυτή την εποχή το isoccer διοργανώνει στην Ελλάδα μια σειρά από camps, με ανοιχτή συμμετοχή, για να μετρήσει την τεχνική των πιτσιρικάδων.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που σίγουρα δεν σου εξασφαλίζει μια επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο αλλά σου δείχνει τον τρόπο να βελτιωθείς και να δουλέψεις σωστά. Σου παρέχει επιστημονική ποδοσφαιρική εκπαίδευση και... καταπολέμα τη «μάστιγα» των χαραμισμένων ταλέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα