Είκοσι σερί νίκες για τους Σαν Αντόνιο Σπερς

Σε… αστρονομικά επίπεδα φτάνει το νικηφόρο σερί των Σαν Αντόνιο Σπερς ύστερα από το 120-111 στον δεύτερο τελικό της Δύσης.

Από την αρχή του αγώνα τα «σπιρούνια» επέβαλαν τον ρυθμό τους «καταστρέφοντας» όλους τους αμυντικούς σχεδιασμούς των Θάντερ. Ο Σερζ Ιμπάκα χρησιμοποιήθηκε αρκετά στη θέση «πέντε» από τον Σκοτ Μπρουκς, αλλά δεν πρόσφερε τις απαραίτητες λύσεις, σε αντίθεση με τον κεφάτο Τόνι Πάρκερ και τους ευστοχότατους Σπερς.

Μονάχα στο τέταρτο 12λεπτο έδειξαν κάποια σημάδια… ζωής οι «βροντές». Ωστόσο είχε ήδη δημιουργηθεί μειονέκτημα στο σκορ, ενώ οι

Τεξανοί ανταποκρίθηκαν στις προσαρμογές των αντιπάλων, πριν νιώσουν κάποια ουσιαστική απειλή.

Συνολικά οι ηλικιωμένοι παίκτες των Σπερς ήταν τόσο τέλειοι, που θα νόμιζε κανείς πως παρακολουθεί ηλεκτρονικό παιχνίδι του ΝΒΑ! Με 32/52 δίποντα και 11/26 τρίποντα «σκότωσαν» οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του σκορ, ενώ κάλυψαν ταυτόχρονα τις 23/35 βολές, εκ των οποίων οι έξι άστοχες ήταν του… Τιάγκο Σπλίτερ.

Ο Τόνι Πάρκερ πέτυχε από 17 πόντους σε κάθε 24λεπτο συμπληρώνοντας 34 με 16/21 σουτ! Επίσης ο Γάλλος πλέι-μέικερ μοίρασε οκτώ ασίστ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 20ής συνεχόμενης νίκης των Σπερς. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί νέο ρεκόρ αναφορικά με συνδυασμούς της regular season με τα playoffs. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι είχαν 19 συναπτές νίκες το 2000-01.

Ακολούθησε ο Μανού Τζινόμπιλι με 5/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα και είκοσι πόντους. Στους 18 πόντους και στα δέκα ριμπάουντ έφτασε ο Καούχι Λέοναρντ.

Αντίθετα ο Τιμ Ντάνκαν έμεινε στους 11 πόντους με 7/10 βολές και 2/11 σουτ. Ωστόσο αποδείχθηκε ψύχραιμος, όταν απέτρεψε σύρραξη στο παρκέ ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων. Επίσης συμπλήρωσε 473 μπλοκ σε αγώνες playoffs ξεπερνώντας τα 472 του Χακίμ Ολάζουον. Πλέον είναι δεύτερος στη σχετική κατάταξη όλων των εποχών πίσω από τον Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος… έκλεισε τα φώτα σε 476 αντιπάλους σε αγώνες της postseason στη δική του καριέρα.

Επίσης ο Ντάνι Γκριν είχε δέκα πόντους με 4/10 σουτ, ο Μπορίς Ντιό εννέα και ο Σπλίτερ οκτώ. Τέσσερις πρόσθεσε ο Ματ Μπόνερ, από τρεις οι Στέφεν Τζάκσον και Γκάρι Νιλ, ενώ ο Τζέιμς Άντερσον χρησιμοποιήθηκε για έξι δευτερόλεπτα.

Στους 22 πόντους καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαφορά κατά τη διάρκεια του τρίτου 12λεπτου. Πάντως οι Θάντερ επιδίωξαν μία απίθανη ανατροπή και μείωσαν σε 99-93, 5:39 πριν από τη λήξη με δύο βολές του Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Σαν Αντόνιο δημιούργησαν πάλι διψήφια απόσταση στο σκορ καθαρίζοντας μία και καλή την αναμέτρηση.

Μπορεί ο Κέβιν Ντουράντ να πέτυχε 31 πόντους και ο Τζέιμς Χάρντεν τριάντα, αλλά αμφότεροι είχαν από 17 στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης ο Ουέστμπρουκ σημείωσε 27 πόντους, αλλά οι Θάντερ δεν κατόρθωσαν να περιορίσουν τους Σπερς, με εξαίρεση το πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου.

Μόλις 3/11 σουτ είχε ο Ιμπάκα, που έφτασε στους οκτώ πόντους, στα δέκα ριμπάουντ και στα τέσσερα μπλοκ, ενώ ο Ντέρεκ Φίσερ είχε δέκα π

Keywords
Τυχαία Θέματα