Δεν υπάρχει αγωνία στους Σάρλοτ Μπόμπκατς

Χωρίς άγχος περιμένουν τα αποτελέσματα της φετινής λοταρίας οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι οποίοι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση.

Οι «αγριόγατες» σημείωσαν μόλις… επτά νίκες στη regular season. Το θετικό από αυτή την επίδοση είναι πως έχουν 25% πιθανότητες για την πρώτη θέση. Το αρνητικό είναι πως από το 2004 και τους Ορλάντο Μάτζικ, ουδέποτε κατέλαβε το φαβορί την πρώτη θέση στο ντραφτ, αφού η λοταρία δείχνει συνεχώς τα… κέφια της.

Όπως και να έχει, ο Άντονι Ντέιβις, πρώην παίκτης του Κεντάκι, είναι ο επικρατέστερος για την πρωτιά στη φετινή διαδικασία εισαγωγής

παικτών στο ΝΒΑ. Άρα θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σημερινή (30/05) κλήρωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου του Μάικλ Τζόρνταν, Ρόι Χίγκινς, φάνηκε ψύχραιμος. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μπόμπκατς δεν μπορούν να υποχωρήσουν κάτω από την τέταρτη θέση, αλλά υπολογίζουν τη χειρότερη δυνατή περίπτωση.

«Γιατί να αγχωθείς; Τι μπορείς να κάνεις. Δεν έχουμε κάποιον έλεγχο και απλά περιμένουμε τα αποτελέσματα. Το αληθινό άγχος θα έλθει στις 28 Ιουνίου, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε τοποθέτηση αφορά τον Ντέιβις.

Πάντως οι Μπόμπκατς έχουν ήδη τσεκάρει τους Αντρέ Ντράμοντ, Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ, Τόμας Ρόμπινσον, Μπράντλεϊ Μπιλ, Χάρισον Μπαρνς και Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ. Άλλωστε σε έναν από αυτούς θα καταλήξουν, αν δεν επιλέξουν τον Ντέιβις.

Ο GM, Ρικ Τσο, θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο στη σημερινή λοταρία. Σε αυτή θα διεκδικήσουν με λιγότερες πιθανότητες την πρωτιά 11 ακόμα ομάδες, εκ των οποίων ξεχωρίζει το 19.9% των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, το 13.8% των Κλίβελαντ Καβαλίερς και το 13.7% των Νιου Ορλίνς Χόρνετς.

Παρακάτω οι πιθανότητες κατάληψης της πρώτης θέσης του ντραφτ ανά ομάδα:

1. Σάρλοτ Μπόμπκατς 25.0%
2. Ουυάσινγκτον Ουίζαρντς 19.9%
3. Κλίβελαντ Καβαλίερς 13.8%
4. Νιου Ορλίνς Χόρνετς 13.7%
5. Σακραμέντο Κινγκς 7.6%
6. Πόρλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ή Μπρούκλιν Νετς 7.5 %
7. Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ή Γιούτα Τζαζ 3.6%
8. Τορόντο Ράπτορς 3.5%
9. Ντιτρόιτ Πίστονς 1.7%
10. Μιλγουόκι Μπακς 0.7%
11. Φίνιξ Σανς 0.6%
12. Χιούστον Ρόκετς 0.2%

Σημείωση 1: Στις θέσεις 1-3 παίρνουν την επιλογή οι Μπρούκλιν Νετς, αλλιώς καταλήγει στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.
Σημείωση 2: Στις θέσεις 1-7 παίρνουν την επιλογή οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλιώς καταλήγει στους Γιούτα Τζαζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα