Μπίλιτς: «Δεν θα ήταν εύκολα στον πρώτο όμιλο»

Ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν έχει... ξεχάσει την Ελλάδα και για αυτό θεωρεί ότι δεν θα ήταν καλύτερα να βρεθεί η Κροατία στον δικό μας όμιλο στην τελική φάση του EURO 2012.

Λίγες ώρες έπειτα από την κλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Μπίλιτς ανέλυσε τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την εθνική του. Ωστόσο, στάθηκε

στην Ελλάδα, την οποία αντιμετώπισε στα προκριματικά. Αν και ο «ελληνικός» όμιλος θεωρείται βατός, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας έχει διαφορετική άποψη και την εξηγεί:

«Πολλοί λένε ότι ο πρώτος όμιλος είναι ο ευκολότερος και θα ήταν καλύτερα για εμάς να βρεθούμε σε αυτόν. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα, ενώ έχω δει Ρωσία και Τσεχία. Αν εξαιρέσεις την Πολωνία, οι υπόλοιπες 15 εθνικές της διοργάνωσης είναι οι 15 κορυφαίες της Ευρώπης».

Προγενέστερα είχε αναλύσει τον όμιλο των Κροατών. Ξεχώρισε την Ισπανία σαν απόλυτο φαβορί και έθεσε πιθανότητες πρόκρισης 33% στις υπόλοιπες χώρες:

«Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Έχουμε το προνόμιο να αντιμετωπίσουμε την Ισπανία, η οποία είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, τους προηγούμενους παγκόσμιους πρωταθλητές και την Ιρλανδία.

Η Ιρλανδία έχει ποιότητα, ψυχή, οπαδούς και σπουδαίο προπονητή. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι. Την αντιμετωπίσαμε τον Αύγουστο. Ο αγώνας ήταν φιλικός και αρκετά καλός, αλλά δεν έχει σχέση με το επίσημο.

Η Ισπανία είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί. Έχει πολύ καλό προπονητή και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί, αν και αντιμετώπισε προβλήματα στα προκριματικά. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Κροατία έχουν ίσες ελπίδες πρόκρισης σαν δεύτεροι στον όμιλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα