Euro 2012: «Οράνιε» μαγεία! (photos+video)

23:22 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Ολλανδία η οποία διέλυσε 6-0 τη Βόρεια Ιρλανδία στο τελευταίο της φιλικό πριν από την έναρξη του Euro 2012.

Τη δεύτερή της συνεχόμενη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας πήρε η Ολλανδία η οποία στην «Άμστερνταμ Αρένα» έκανε δώρο στους φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο μία μοναδική παράσταση, διαλύοντας την άμοιρη Βόρεια Ιρλανδία με το εμφατικό 6-0.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποχωρήσουν μία

και καλή οι γκρίνιες από το στρατόπεδό της που είχαν μαζευτεί μετά τις ήττες από Μπάγερν Μονάχου και Βουλγαρία. Οι «οράνιε» μάγεψαν στον αγωνιστικό χώρο παρουσία 45.000 φίλων τους και στο 11’ μπήκαν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Η συνέχεια, ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να κάνει το 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο όμως η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβικ είχε πολλά κέφια και πέτυχε ακόμα δύο τέρματα. Στο 29’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Φαν Πέρσι έκανε το 3-0 για να αναλάβει δράση από εκεί και πέρα ο Αφελάι ο οποίος στο 37’ και στο 51΄εκανε το 5-0!

Το τελικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, ήρθε στο 78΄ από τον Ρον Φλάαρ. Πλέον η Ολλανδία πηγαίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την πρεμιέρα του Euro 2012 όπου έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς (77’ Σχάαρς), Ρόμπεν (82΄ Ναρσίνγκ), Αφελάι, Φαν Μπόμελ (57’ Φαν ντερ Φάαρτ), Ντε Γιόνγκ, Σνάιντερ (70’ Κάιτ), Φαν Πέρσι (57’ Χούντελααρ).
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Καμπ (46’ Κάρολ), ΜακΠέικ, Χόντσον, Νταφ (62’ ΜακΆρντλ), Φέργκιουσον (81’ Χίλι), Λάφερτι (46’ ΜακΓκίβερν), ΜακΚαν (46’ Κάρσον), Κλίνγκαν, Νόργουντ, Γκριγκ, Λιτλ (56’ ΜακΓκιν).

Keywords
Τυχαία Θέματα