Euro 2012: Ελλάδα δύο ταχυτήτων με Αρμενία (photos+videos)

Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ! Δύο πρόσωπα παρουσίασε η Εθνική Ελλάδας στο τελευταίο της φιλικό πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 κόντρα στην Αρμενία (1-0). Η εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη εικόνα της στο πρώτο μέρος που σφραγίστηκε με το τέρμα του κορυφαίου της ποδοσφαιριστή, Κυριάκου Παπαδόπουλου… παραδόθηκε στην απογοητευτική του δεύτερου 45λεπτου, αποδεικνύοντας πως στραβά... Αρμενίζει για τα γήπεδα της Πολωνίας - Δύο χαμένα

πέναλτι για την Εθνική!

Πώς ξεκίνησαν

Καμία έκπληξη δεν επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος στην αρχική ενδεκάδα, δίνοντας τα γάντια βασικού στον Μιχάλη Σηφάκη με τους Παπαδόπουλους (Αβραάμ και Κυριάκο) να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Παπασταθόπουλο και αριστερά τον Χολέμπας.

Οι Κώστας Κατσουράνης και Γιάννης Μανιάτης επωμίστηκαν ρόλο καθαρόαιμων αμυντικών χαφ βλέποντας την πλάτη του Γιώργου Καραγκούνη (επιτελικός μέσος), ενώ τον μοναδικό προωθημένο Φάνη Γκέκα πλαισίωσαν από τα δεξιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κώστας Φορτούνης από τα αριστερά.

Εκτός αποστολής υπενθυμίζεται έμειναν οι Νίνης, Τοροσίδης λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν, αλλά και ο Κώστας Χαλκιάς που είχε αγωνιστεί ως βασικός στο προηγούμενο φιλικό με την Σλοβενία.

Από την άλλη ο Βαρντάν Μινασιάν παρέταξε τους Μπερεζόφσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Χαϊραπετιάν, Αλεξανιάν, Αρζουμανιάν, Χοβσεπιάν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Μικιταριάν και Μκρτσιαν, ανέλαβαν την αναχαίτιση των ελληνικών επιθέσεων, ενώ πίσω από τον αρμένικη αιχμή δόρατος, Μοβισισιάν, βρέθηκε η τριπλέτα Γκαζαριάν (αριστερά), Μάρκος (επιτελικός μέσος) και Μανογιάν (δεξιά).

Δόκτωρ Τζέκιλ

Από το… λαιμό έπιασαν με το καλημέρα οι Έλληνες διεθνείς τους Αρμένιους, «τσεπώνοντας» τα κλειδιά της αναμέτρησης με ξεδιάντροπη πρόθεση να «χτυπήσουν» από… αέρος, εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά ύψους με τους αντιπάλους τους που δεν τους λες και πρώτο… μπόι!

Και αν ο «άρχοντας» του αγώνα έκλεισε τα μάτια του στο χέρι εντός περιοχής του Αρζουμανιάν μόλις στο 5΄, ενώ ο Μπερεζόφσκι έκανε κάτι ανάλογο προσευχόμενος η μπάλα να μην καταλήξει στα δίχτυα του από τις κεφαλιές των Κυριάκου Παπαδόπουλου (6΄) και Σαλπιγγίδη (9΄), το νέο «γλυκά» χτυπημένο φάουλ του Καραγκούνη ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του «γαλανόλευκου» συγκροτήματος, στο 23΄, πέρασε απαρατήρητο από τα… ραντάρ των Αρμένιων φθάνοντας στο κεφάλι του μέσου της Σάλκε που δεν πολυσκέφτηκε τις… θερμίδες μετουσιώνοντας σε γκολ την υπεροχή της Ελλάδας.

Μια υπεροχή ωστόσο που δεν κατάφερε να «μακιγιάρει» τα προβλήματα της Εθνικής η οποία μπορεί να έδειξε καλύτερα αγωνιστικά δείγματα συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία, ωστόσο η έλλειψη δημιουργικότητας στη νευραλγική μεσαία γραμμή… ούρλιαζε, αν αναλογιστεί κανείς πως και στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, οι φορές που τροφοδοτήθηκε ο Γκέκας αρκούσαν να μετρηθούν στο αριστερό χέρι του… Κάπτεν Χουκ!

Την ίδια ώρα οι Αρμένιοι μόνο ως σάκος του μποξ δεν αποδείχθηκαν καθώς πιέζ

Keywords
Τυχαία Θέματα