Σχέσεις «στρίβειν δια του αρραβώνος»

Αυτό το στυλ του ανεξάρτητου, αδέσμευτου τύπου, δεν είναι μόνο αντρικό προνόμιο αλλά η συγκεκριμένη πανδημία πλήττει κυρίως τους άντρες

Εδώ θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα μεγάλο «πηγαδάκι» γυναικών και να αρχίσουμε να λέμε τις εμπειρίες μας, βγάζοντας το απωθημένα μας για τους ψεύτες άντρες που εμείς νομίζαμε ότι μας ταξίδευαν στον έβδομο ουρανό κι αυτοί «έστριβαν δια του αρραβώνος».

Έκπληξη! Αυτό το στυλ του ανεξάρτητου, αδέσμευτου τύπου, δεν είναι μόνο αντρικό

προνόμιο αλλά η συγκεκριμένη πανδημία πλήττει κυρίως τους άντρες. Σε αντίθεση με τις εξαρτήσεις που είναι κυρίως γένους θηλυκού, καθώς σχετίζονται με τα θηλυκά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, η ανεξαρτησία και η αδιαφορία είναι κυρίως γένους αρσενικού εφόσον αμφότερες σχετίζονται με τα έξι αρσενικά ζώδια.

Στις μέρες μας αυξάνονται σταθερά οι singles. Δεν τους λέμε εργένηδες ούτε μοναχικούς, αφού στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτε από τα δύο. Τώρα που όλα είναι ευκολότερα στη συναναστροφή μεταξύ αντρών και γυναικών, καθώς έχουν ξεπεραστεί πολλά ταμπού, τα άτομα που δε δεσμεύονται αυξάνονται, επειδή δε δέχονται καμιά κοινωνική απειλή, δεν αισθάνονται μειονεκτικά, δεν υπάρχει πλέον κανένας κοινωνικός νόμος που να τους βάζει στο περιθώριο. Επομένως, αυτοί οι άνθρωποι πολλαπλασιάζονται, όχι επειδή δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι χαρακτήρες στο παρελθόν αλλά επειδή τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβονται πίσω από ένα συμβατικό γάμο, υπομένοντας πολλά προβλήματα και βάζοντας τους εαυτούς τους στο πιεστήριο.

Υπάρχει η ακατανίκητη ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής να επανενταχθεί στην ολότητα μέσα από τον έρωτα. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δεσμευτούν, δεν ανήκουν σε ένα περίεργο είδος ψυχών που δεν έχει ανάγκη την επανένταξή της. Η ψυχούλα τους θέλει τον έρωτα, θέλει την αγάπη, θέλει να συνενωθεί. Ωστόσο, τα άτομα αυτά είτε έχουν ένα πολύ ισχυρό «εγώ» που δεν τους επιτρέπει να αφοσιωθούν σε μία σχέση είτε νιώθουν εντελώς αδύναμοι για να αναλάβουν την ευθύνη μιας δέσμευσης.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι αρνούνται τις δεσμεύσεις φοβούνται μήπως χάσουν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους, δεν νιώθουν βολικά σε μία πολύ στενή σχέση και κάνουν τα πάντα για να αποδράσουν. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν βρει το ιδανικό τους ταίρι και ότι το ψάχνουν διακαώς αλλά από την άλλη δεν κάνουν τίποτε για να χτίσουν μία υγιή σχέση. Δεν πιστεύουν καν ότι οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια και θυσίες αλλά αντίθετα θεωρούν ότι η αγάπη και η συντροφικότητα είναι θέμα τύχης.

Στην πραγματικότητα όμως τίποτε δεν είναι τυχαίο και το βέβαιο είναι ότι, αν ένα άτομο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη μιας δέσμευσης, αν δεν μπορεί να πονέσει και να προσπαθήσει, αν δεν μπορεί να κάνει θυσίες και να βάλει σε κάποιες στιγμές τον εγωισμό του στην άκρη, έχει κάποιο συναισθηματικό μπλοκάρισμα ή τραύμα. Το άτομο εκείνο που εξαιτίας του υπερδιογκωμένου του «εγώ» λειτουργεί ψυχαναγκαστικά σαν «μαύρη τρύπα», την οποία δεν πλησιάζει κανείς, για να μην απορροφηθεί, έχει κάποιες δυσάρεστες, τραυματικές εμπειρίες, οι οποίες στην

Keywords
Τυχαία Θέματα