Ομοιοπαθητικά tips για τα καλοκαιρινά ατυχήματα

Πως αντιμετωπίζουμε τα απρόοπτα με την ομοιοπαθητική.

Μπορεί το ομοιοπαθητικό κουτί πρώτων βοηθειών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ηλίασης, των εγκαυμάτων, των τσιμπημάτων και σε ότι άλλο μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση στις διακοπές μας;

Ας δούμε τι μας λέει η ομοιοπαθητική για τα συνηθέστερα ατυχήματα που σε όλους λίγο-πολύ συμβαίνουν το καλοκαίρι:

Η πολύωρη παραμονή στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα την ηλίαση ή την θερμοπληξία. Το φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις

είναι δύο: Το Glonoin και η Belladonna.

Το Glonoin ενδείκνυται σε περιπτώσεις που ο ασθενής έχει πάθει ηλίαση, πυρετό, έντονο πονοκέφαλο και έχει κόκκινο πρόσωπο.

Η Belladonna ενδείκνυται και αυτή όταν ο ασθενής έχει κόκκινο πρόσωπο, πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, αίσθηση έντονου καψίματος στο δέρμα, ενώ νοιώθει καλύτερα όταν κάθεται σιωπηλός.

Εδώ πρέπει ο καθένας που θα δώσει το φάρμακο να κάνει την διαφοροποίηση. Μπορεί να υπάρχουν όλα τα ανωτέρω συμπτώματα και να μπερδευτείτε στην επιλογή που καλείστε να κάνετε. Ένας εύκολος τρόπος για να τα ξεχωρίσετε είναι να ρωτήσετε τον ασθενή αν καλυτερεύει ή χειροτερεύει με την κίνηση του κεφαλιού προς τα πίσω. Αν λοιπόν χειροτερεύει με αυτήν την κίνηση η ομοιοπαθητική ουσία που θα επιλέξετε είναι το Glonoin. Αν όμως νιώθει καλύτερα κάνοντας προς τα πίσω θα πρέπει να επιλέξετε την Belladonna.

Μια άλλη εξίσου σημαντική διαφορά των δύο αυτών ουσιών είναι ότι αν ο ασθενής θέλει το κεφάλι να είναι ξεσκέπαστο τότε ενδείκνυται το Glonoin, ενώ αν θέλει να έχει το κεφάλι σκεπασμένο ενδείκνυται η Belladonna. Και στις δύο εκδοχές τα συμπτώματα εκδηλώνονται απότομα και βίαια.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι είναι τα τσιμπήματα και τα δαγκώματα. Το Ledum είναι ένα φάρμακο για καταστάσεις στις οποίες το τραύμα μπορεί να μην αιμορραγεί πολύ αλλά φουσκώνει και πρήζεται. Ο ασθενής νιώθει τσιμπιές και σουβλιές. Χειροτερεύει με την ζέστη και νιώθει καλά με τα κρύα επιθέματα. Αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τρυπήματα.

Υπάρχει άλλο ένα φάρμακο που αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις (εκτός από τα τρυπήματα) και είναι το Apis. Όταν λοιπόν έχουμε κάποιον που τον έχει τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα ή κάποιο άλλο έντομο θα πρέπει να το σκεφτούμε. Ενδείκνυται όταν ο ασθενής παρουσιάζει την ίδια εικόνα με το Ledum και ένα από τα κοινά τους στοιχεία είναι ότι βελτιώνεται με τα κρύα επιθέματα, αλλά οι πόνοι είναι καυστικοί σαν βελονιές.

Τώρα για όσους επισκέπτεσθε χωριά και χωράφια, ενυπάρχει πάντα ο κίνδυνος από το δάγκωμα του φιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν και κατά την διαδρομή σας προς το νοσοκομείο χρησιμοποιείστε το Vipera, ενώ για το δάγκωμα του σκορπιού υπάρχει το Scorpio.

Περνάμε σε ένα ακόμα… φλέγον θέμα το οποίο είναι τα εγκαύματα. Επειδή σε πολλούς έχει τύχει να ψήνουν στην ψησταριά τους το κατακαλόκαιρο και να καούν, υπάρχει τρόπος που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε εύκολα. Το ένα φάρμακο που θεραπεύει τα εγκαύματα είναι το U

Keywords
Τυχαία Θέματα