Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Β΄

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με τρίτο σταθμό τον Ερμή

Ο Ερμής είναι σε γενικές γραμμές ένας πλανήτης που έχει την καλή θέληση να συνεργαστεί ακόμη και τους πιο... στρυφνούς ή δύσκολους συνεργάτες

Και βέβαια οι τρεις «μεγάλοι», ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας έχουν την δυναμική εκείνη που μπορεί να μετατρέψει τον Ερμή από έναν «απλό και καθημερινό τύπο» σε μια «προσωπικότητα» ιδιαίτερης αντίληψης και ικανής να κινηθεί σε άγνωστα ή δύσβατα πεδία. Έτσι, ο άνθρωπος με έναν τέτοιο Ερμή μπορεί μεν να δυσκολεύεται στα καθημερινά

θέματα ή να τα κάνει-βιώνει με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο αλλά από την άλλη πλευρά, γεννημένος για να αντεπεξέρχεται σε πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις, διαθέτει εν δυνάμει ικανότητες που τον κάνουν εντελώς ξεχωριστό.

Και είναι γεγονός πως μια «συνήθης» καθημερινότητα είναι πολύ μικρή και περιορισμένη για να στεγάσει τον συγκεκριμένο Ερμή, ο οποίος μέσα της θυμίζει... ελέφαντα σε γκαρσονιέρα! Θέλει δηλαδή χώρο για να ξεδιπλώσει τις αρετές του, διαφορετικά καταλήγει να λειτουργεί προβληματικά.

Επιπλέον, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσει τα όποια προσόντα του από την θέση του δημιουργού και όχι να παραμείνει ένας παθητικός αποδέκτης, αφού τότε μπορεί να «λουστεί» πολλές από τις ανεπιθύμητες εκδοχές αυτών των όψεων.

Ερμής-Ουρανός

Η εφευρετικότητα, η πρωτοτυπία και η αναζήτηση ενός νέου και διαφορετικού δρόμου, καθιστούν τον συγκεκριμένο Ερμή ιδανικό ερευνητή ή αναλυτή. Το βασικό χαρακτηριστικό του, να τα κάνει όλα δηλαδή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, γίνεται συχνά και το διαβατήριο της επιτυχίας του, αφού κινείται με άνεση σε ένα πεδίο ή με έναν τρόπο που ελάχιστοι γνωρίζουν. Αυτό είναι το αντίβαρο για τις συνέπειες της απροθυμίας του να συμμετάσχει σε κάτι πολύ κοινό. Για παράδειγμα μπορεί να γνωρίζει κινέζικα, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά του... πάσχουν!

Ο φορέας της όψης μπορεί επίσης να συνδιαλέγεται άριστα με πρόσωπα που κατά κοινή ομολογία είναι «απλησίαστα» ή πολύ ιδιότροπα (κατ' άλλους ψυχοπαθή). Η τάση του να επιφέρει την τάξη εκεί όπου υπάρχει χάος, τον καθιστά ιδανικό και ψύχραιμο διεκπεραιωτή κάθε κρίσης (παράλληλα βέβαια, είναι εκείνος που δημιουργεί κρίσεις, όταν όλα είναι ήσυχα).

Ως χαρακτήρας αρέσκεται στο απρόοπτο, τις εξαιρέσεις ή τις εκπλήξεις, γι' αυτό του ταιριάζει κάθε δραστηριότητα που προσφέρει ανάλογες ευκαιρίες. Αν παρ' ελπίδα εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε εργασίες ρουτίνας, είναι θέμα χρόνου το πότε θα... αναστατώσει το σύμπαν!

Κάθε δραστηριότητα που επιτρέπει η αναδεικνύει την διαφορετικότητα ταιριάζει σε αυτόν τον ιδιόμορφο Ερμή, που μπορεί επίσης να έχει πλούσιες αρετές στην Ψυχολογία και τις σύγχρονες Επιστήμες γενικότερα, ενώ δεν παραλείπει να «ξανοιχτεί» και σε πεδία που ένας κοινός νους αντιμετωπίζει ως «αδιανόητα» (παραψυχολογία, εξωγήινοι κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η εφευρετικότητα του είναι ένα από τα κλειδιά της προόδου του και δεν πρέπει να διστάζει να την εξασκεί, πολύ περισσότερο που ένας «συνηθισμένος

Keywords
Τυχαία Θέματα