Το χριστουγεννιάτικο δέντρο… αλλιώς

Προετοιμαστείτε για τα Χριστούγεννα εύκολα και οικονομικά.

Τα Χριστούγεννα έχουν αρχίσει να πλησιάζουν και σίγουρα έχετε δει τα πρώτα μαγαζιά με εποχιακά είδη να γεμίζουν με στολίδια, λαμπιόνια φουσκωτούς Άγιους Βασίληδες και, φυσικά, με έλατα.

Το πρόβλημα όμως με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι το εξής: Τα περισσότερα είναι πλαστικά, κοστίζουν και είναι χρήσιμα μόνο για την περίοδο των

γιορτών, ενώ μετά το τέλος της αποθηκεύονται στο πατάρι πιάνοντας περιττό χώρο ή πετάγονται στα σκουπίδια. Από την άλλη, υπάρχουν τα φυσικά δέντρα, τα οποία όμως γεμίζουν το σπίτι με φύλλα και μετά το τέλος των γιορτών πετάγονται, ενώ ολόκληρα δάση έχουν καταστραφεί για να τα προσφέρουν στο εμπόριο.

Αν, λοιπόν, δεν θέλετε καμία από τις δύο αυτές εναλλακτικές, και δεν είστε από αυτούς που στολίζουν παραδοσιακά καραβάκια, μπορείτε να επιλέξετε έναν εναλλακτικό τρόπο στολίσματος που θα σας εξοικονομήσει αρκετά λεφτά και θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όλο τον χρόνο.

Πηγαίνετε στον ανθοπώλη σας και αγοράστε μερικά μικρά ελατάκια σε γλάστρες. Τα μικρά αυτά έλατα θέλουν ελάχιστη περιποίηση (ρωτήστε σχετικά και τον ειδικό) και μπορούν να μπουν σε διάφορες γωνίες του σπιτιού σας, καθώς αναπτύσσονται αργά και το πράσινο, ζωντανό χρώμα τους είναι ένα στολίδι από μόνο του για το σπίτι. Κατά τη διάρκεια των εορτών μπορείτε να τα στολίσετε με λαμπιόνια ή με μικρά πολύχρωμα στολιδάκια, ενώ όλη την υπόλοιπη χρονιά τα ελατάκια-γλάστρες θα διακοσμούν φυσικά τον χώρο σας. Σταδιακά και με κατάλληλη περιποίηση μπορείτε να τα βγάλετε και τον κήπο ή στο μπαλκόνι σας.

Έτσι θα έχετε τα δικά σας, «σπιτικά» έλατα, χωρίς περιττά έξοδα και με πολλαπλές χρήσεις, για να στολίζουν το σπίτι σας όλο τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα