Η κρίση και η απτόητη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Και ζούμε αυτόν τον χειμώνα, τον ζόρικο, τον παράλογο, τον νέο κατοχικό, τον πολύ μοντέρνα πάμφτωχο, να ψάχνουμε το χαμόγελο και την ελπίδα και να λέμε, όχι, ρε, δε θα μας πάρει από κάτω!

Όχι, εμάς και όχι τώρα! Στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο θέατρο αναζητούμε το γέλιο. Σκίζουν οι κωμωδίες, η σάτιρα, το κράξιμο κάποιες φορές. Στο θέατρο, οι προτάσεις φέτος είναι θελκτικές, ποικίλες, προσεγμένες αντιστρόφως ανάλογα με την κρίση, αλλά – δυστυχώς-

λέει, τα εισιτήρια είναι λίγα! Ο κόσμος φοβάται να βγει, να δώσει ακόμη και το λιγοστό εισιτήριο του θεάτρου, που έχει πέσει σχεδόν όσο του σινεμά.

Μέσα στις εξαιρέσεις, τα δυο έργα της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Σα να μην υπάρχει η κρίση, ο κόσμος βλέπει το «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη», στο θέατρο Χώρα. Παίζουν η Μαρία Λεκάκη και ο Κλέων Γρηγοριάδης, αλλά και ο εντυπωσιακός Γιάννης Ζουγανέλης, που καταχειροκροτείται και είναι λυτρωτικά αλλά και ισορροπημένα αστείος και ανθρώπινος.

Το άλλο έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου, μας είναι, ήδη, γνωστό από προηγούμενο ανέβασμα του. Το «Ο παππούς έχει πίεση» παίζεται στο Ήβη, με την υπέροχη Ελισάβετ Κωσταντινίδου, για άλλη μια φορά να αποδεικνύει πως ο ηθοποιός μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς, να μη κολλάει σε μανιέρες, να μην αναπαράγει τον εαυτό του. Εδώ και ο θρυλικός πλέον Κώστας Βουτσάς, με την αιωνία εφηβεία του και την άμεση γοητεία στο κοινό.

Κατά τα άλλα, παιδιά βοηθήστε και ναι, είναι καιρός για θέατρο! Είναι καιρός για αντίσταση! Και –μη ξεχνάτε ορέ αδέλφια- ένα μας γέλιο θα τους θάψει!

Keywords
Τυχαία Θέματα