Ο σεβασμός και ο φόβος

16:02 5/4/2012 - Πηγή: Queen.gr

Ο κ. Μπεγλίτης, που εκλέγεται απ' την Κορινθία, λέει στην Πόπη Τσαπανίδου και στην εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα» πως κάποιος κάνει χρέη είτε για τα' φαγαν τα παιδιά του είτε ο ίδιος, σχολιάζοντας την αυτοχειρία – δήλωση του 77χρονου μπροστά στη Βουλή. Οι τηλεθεατές ανατριχιάζουν. Ο κ. Μπεγλίτης επιμένει πως άσχετα απ' το πώς κάνει κάποιος χρέη, χρειάζεται σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

Γλώσσα σώματος; Στο καλοφωτισμένο κάδρο, αυτοπεποίθηση, δύναμη, στιβαρότητα. Αυτοί εκεί έξω απελπίζονται, εμείς εδώ μέσα, έχουμε απλά δίκιο.

Η εκπαίδευση των πολιτικών στην τηλεόραση είναι πλέον επαγγελματική. Γνωρίζουν τα πάντα! Τις σκαλέτες, τα μοντάζ, τα σπικάζ, τις στιγμές υψηλής τηλεθέασης ανάμεσα στα τέταρτα πριν τα διαλείμματα, τα χρώματα που τους πάνε, που να κοιτάνε, ποιο είναι το καλό τους προφίλ. Και εκεί κάπου, η μεγάλη τους αυτοπεποίθηση και η πεποίθηση πως είμαστε πράγματι ένας οκνηρός λαός, τεμπέλικος, ρουσφετάκιας, βολεψάκιας και δε θα καταλάβουμε, τους οδηγεί στο λάθος. Στο να αποκωδικοποιούμε πως απλώς δεν τους νοιάζει καθόλου. Και ναι, πράγματι χρειάζεται σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Και στις 11.000.000 περιπτώσεις. Χρειάζεται σεβασμός σε όλους μας. Και αν το κλισέ λέει καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε σέβονται, ως ευγενής λαός, προτιμούμε το δεύτερο. Ακόμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα