Συνάντηση Στουρνάρα-Μουσουρούλη για την ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου

Με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εγγραφής ενός πλοίου στο ελληνικό νηολόγιο θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18.00 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.

Βασικό θέμα της σύσκεψης την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας νηολόγησης, τη διεθνή προβολή και την ανάπτυξη του ελληνικού νηολογίου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας φιλοδοξεί να μειώσει από 35 σε μία και μόνο τις

υπογραφές για τη νηολόγηση και παράλληλα την έκδοση της εγκριτικής πράξης κάθε πλοίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, μελετά με μία ενιαία φόρμα η οποία θα συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο πλοιοκτήτη και θα φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργείων να ξεπεράσει τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σήμερα για τη νηολόγηση ενός πλοίου στην ελληνική σημαία.

Σήμερα σε όλα τα στάδια νηολόγησης ενός πλοίου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συλλέξει 35 δικαιολογητικά και να πληρώσει 28 παράβολα τα οποία προμηθεύεται από έξι διαφορετικές υπηρεσίες έκδοσης.

Ειδικά για την έκδοση της εγκριτικής πράξης απαιτείται η συγκέντρωση 36 υπογραφών από τρία διαφορετικά υπουργεία.

The post Συνάντηση Στουρνάρα-Μουσουρούλη για την ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα