Ποιος ήταν ο Άαρον Σουόρτς: «Η επανάσταση ξεκίνησε. Διαλέξτε στρατόπεδο» [βίντεο]

Όλο και περισσότερες είναι οι αμερικανικές φωνές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι πλέον αρκετά ώριμες ώστε να γίνουν το πεδίο ριζικών, ακόμη και επαναστατικών, ανακατατάξεων.

Οι μεγάλες μάζες του αμερικανικού λαού έχουν αρχίσει να αγγίζουν τα όριά τους και το ζήτημα πλέον είναι εάν η αναμόρφωση θα εξελιχθεί ειρηνικά, όπως στην Ισλανδία, ή βίαια, όπως στην Ισπανία και την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, η ανατροπή βρίσκεται καθ’ οδόν…

Τα

παραπάνω λόγια ανήκουν στον βραβευμένο επανειλημμένως αμερικανό δημοσιογράφο, Chris Hedges, ο οποίος έχει επίσης γράψει:

«Έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες εξεγέρσεις: τις συγκρούσεις ανταρτών στην Κεντρική Αμερική του ’80, τους εμφυλίους πολέμους σε Αλγερία, Σουδάν και Υεμένη, το παλαιστινιακό, τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Γερμανία, την Τσεχοσλοβακία και τη Ρουμανία, καθώς και τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Τζορτζ Όργουελ είχε γράψει κάποτε ότι οι τυρρανίες ασκούν την εξουσία τους μέσω της εξαπάτησης και της βίας. Μόλις όμως αποκαλυφθεί η απάτη τους, δεν έχουν να στηριχτούν σε τίποτα άλλο παρά μόνο στη βία. Έχουμε εισέλθει πλέον στην εποχή της ωμής, απογυμνωμένης από κάθε επίφαση, βίας. Ο τεράστιος γραφειοκρατικός μηχανισμός εσωτερικής ασφάλειας και επιτήρησης δεν θα χρησιμοποιηθεί για να αναχαιτίσει την τρομοκρατία, αλλά εμάς τους ίδιους».

Απόδειξη το τρέχον πολιτικό και οικονομικό μοντέλο οργάνωσης των κοινωνιών που επιτρέπει στις τράπεζες να ξεπλένουν χρήματα μεγαλεμπόρων ναρκωτικών και τρομοκρατών τη στιγμή που αφήνει τετραπληγικούς να σαπίζουν στις φυλακές επειδή κάπνισαν «χόρτο», και επιτρέπει στους ηγέτες να καταρτίζουν λίστες πιθανών στόχων, τη στιγμή που φυλακίζει πολίτες χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, μόνο και μόνο επειδή αρνούνται να συμμετάσχουν στα οργανωμένα κυνήγια μαγισσών.

Αυτή η νοσηρή ατμόσφαιρα ήταν το έρεισμα της ζωής και της δράσης του ακτιβιστή Άαρον Σουόρτς που αφαίρεσε τη ζωή του σε ηλικία 26 ετών.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορεί κανείς να πάρει μία αρκετά πλήρη εικόνα του ποιος ήταν ο και τι έκανε ο Άαρον Σουόρτς.

The post Ποιος ήταν ο Άαρον Σουόρτς: «Η επανάσταση ξεκίνησε. Διαλέξτε στρατόπεδο» [βίντεο] appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα