Συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ

Στη σημερινή συνάντηση το μενού στο τραπέζι του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup θα είναι η περιουσία, αφού όλα δείχνουν ότι για την 5η δόση, αλλά...

και το νέο πακέτο στήριξης τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί, αλλά οι δανειστές μας θέλουν εγγυήσεις.

Οι εγγυήσεις δεν είναι άλλες από την περιουσία, είτε μιλάμε για ΔΕΚΟ είτε για ακίνητα ή ό,τι άλλο. Η Αθήνα έστειλε ήδη το πρώτο μήνυμα με τον ΟΤΕ
ωστόσο πρέπει να παρουσιάσει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα, αλλά και να δώσει απάντηση στο κατά πόσο θα δεχθεί ενεργό ρόλο ξένων στις αποκρατικοποιήσεις. Αν δηλαδή οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα έχουν λόγο σε αυτές.

Ο πρωθυπουργός συναντάται με τον κ. Γιούνκερ, προκειμένου να υπάρξει ένας καθοριστικής σημασίας συμβιβασμός. Κάτι τέτοιο θα αποδεσμεύσει τις διαδικασίες και θα ανοίξει το δρόμο, προκειμένου να συνεδριάσουν τα κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά όργανα, να κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και να προχωρήσει η ψήφισή του έως το τέλος Ιουνίου.

"Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον Γιούνκερ τα βασικά στοιχεία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, τα οποία περιλαμβάνουν ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις και νέα μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών και αύξησης των εσόδων", δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
newsit
Keywords
Τυχαία Θέματα