Συγχωνεύονται American Airlines και US Airways

Τη συγχώνευσή τους αποφάσισαν οι αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών American Airlines και US Airways.Μάλιστα, στελέχη των δύο αεροπορικών εταιρειών συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη, για να επικυρώσουν τη συγχώνευση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα νε πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους

Η συγχώνευση αυτή θα αποτιμά την αξία του νέου αερομεταφορέα στα 11 δισ. δολάρια και θα δίνει στους πιστωτές της American Airlines το 72% της ιδιοκτησίας της νέας εταιρείας.

Η μερίδα του λέοντος της νέας εταιρείας θα ανήκει στους πιστωτές της American Airlines, οι οποίοι θα κατέχουν το 72% της εταιρείας, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία της American Airlines είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης πριν από ένα χρόνο και πλέον, ενώ με ιστορία 80 ετών, πέντε χρόνια πριν, η American έτεινε στο να καταστεί η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως.

Οι απώλειες, εντούτοις, ώθησαν την εταιρεία στη χρεοκοπία, σε αντίθεση με την US Airways για την οποία τα τελευταία χρόνια ήταν κερδοφόρα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο νέος αερομεταφορέας θα φέρει την ονομασία της American Airlines, ωστόσο ο γενικός διευθυντής θα είναι ο νυν επικεφαλής της US Airways, Ντουγκ Πάρκερ.

The post Συγχωνεύονται American Airlines και US Airways appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα