Σκληρό «κατηγορώ» Βγενόπουλου κατά Σαρρή

«Αστεία πράγματα» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος τις ευθύνες που του επιρρίπτονται για την κυπριακή κρίση.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Ευαγγελάτο στον Σκάι, ο πρώην τραπεζίτης δήλωσε ότι ο ίδιος παρέδωσε μία καλή τράπεζα, αλλά οι μετέπειτα κρατικές διοικήσεις της Λαϊκής ευθύνονται για την κατάρρευσή της.

Ο κ. Βγενόπουλος

έκανε λόγο για ένα κυπριακό πολιτικό κατεστημένο που τον μισεί, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει, ζητώντας να πάρει πίσω το σύνολο της επένδυσης που έκανε στην τράπεζα.

Όπως είπε στη συνέντευξή του, η πρωτοφανής καταστροφή την οποία υπέστη η Κύπρος μπορούσε να αποφευχθεί, όμως, οι “κωμικοτραγικοί” χειρισμοί των αρχών, και κυρίως του Μιχάλη Σαρρή, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει πρόγραμμα και σχεδιασμό για την Κύπρο, παρά μόνο σπασμωδικά μέτρα από ανεπαρκείς ανθρώπους, είπε.

Αρνήθηκε δε, κάθε ευθύνη για την κατάρρευση της Κύπρου. Το πρόβλημα της χώρας δεν αφορά μόνο τον τραπεζικό τομέα, είπε, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το νησί χρειάζεται άλλα δέκα δισ. ευρώ για να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες του.

Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι από το 2009 είχε προειδοποιήσει τις αρχές ότι το μοντέλο λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών έπρεπε να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα