Πρώτη νίκη για Άρη!

Η πρώτη νίκη του Αρη στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Ηρθε στην 4η αγωνιστική, με το 1-0 επί της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: Μία εβδομάδα πριν το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ώρα που οι «Φαίακες» παρέμειναν χωρίς νίκη...
Παράλληλα, ήρθε ως δικαίωση της εμφάνισης της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη, με κεντρικό πρόσωπο του Νταβίντ Αγκάνθο. Ο νεοαποκτηθείς Ισπανός επιθετικός σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική, με πέναλτι στο 57ο λεπτό, ένα πέναλτι… ιστορικό: Είναι το πρώτο
που κερδίζει ο Αρης μετά από… 538 μέρες! Το προηγούμενο ήταν στις 3 Απριλίου 2011, στον εκτός έδρας αγώνα της 28ης αγωνιστικής της σεζόν 2010-11 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και το είχε αξιοποιήσει ο Σέρχιο Κόκε (νίκη 2-1 για τον Αρη)!

O Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε τον Αρη με σύστημα 4-3-3. Ο Βελλίδης επέστρεψε στην εστία, για πρώτη φορά μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ελληνα τεχνικό. Μπροστά του στην άμυνα παρατάχθηκαν οι Καζναφέρης, Ψυχογιός, Πουλίδο και Παπαζαχαρίας. Νταμαρλής, Νούνο Μιγκέλ και Καπετάνος (μπροστά τους) ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Γκέσιο, Γιαννιώτα και Αγκάνθο στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Ακης Μάντζιος επέλεξε 4-2-3-1 για την Κέρκυρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Αναστασόπουλος, με τους Ζουμπουλάκη, Κοντοδήμο, Βενέτη και Εντερ Μοντέιρο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Χαμπλ και Ηλιάδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Αγρίτη και Καραλή στα άκρα και τον Λεόν πίσω από τον Μπάρκογλου.

Κυρίαρχος και... με παράπονα

Ο Αρης ήταν το αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως μετά το πρώτο 10λεπτο. Με πρωταγωνιστές τους Γιαννιώτα (κυρίως) και Καπετάνο, πίεσε από τα άκρα την Κέρκυρα και δημιούργησε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες (20' Αγκάνθο, 21', 36' Καπετάνος, 29' Γιαννιώτας) χωρίς να σκοράρει.

Οι «κίτρινοι» είχαν και άλλες καλές στιγμές, ενώ ζήτησαν σε τέσσερις περιπτώσεις πέναλτι, έχοντας απόλυτο δίκιο στη φάση του 18ου λεπτού όταν ο Ζουμπουλάκης χτύπησε στο πρόσωπο τον Γιαννιώτα. Οσο για τους φιλοξενούμενους, είχαν σχεδόν αποκλειστικά παθητικό ρόλο, κάτι άλλωστε που δείχνει η μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Καραλή στο 18'.

Στον ίδιο ρυθμό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τον Αρη στο ρόλο του οδηγού, προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ, έχοντας τον Σουνά στην 11άδα αντί του Γκέσιου (δεξιά ο Καπετάνος). Οι «κίτρινοι» πίεζαν, απείλησαν με τον Σουνά στο 54' και έφτασαν στο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγκάνθο στο 57' (το κέρδισε ο Ψυχογιός από τον Χαμπλ).

Μετά το 1-0 ο Αρης συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα άφησε την παθητική της συμπεριφορά και προσπάθησε να βγει μπροστά. Η είσοδος του Γιάντση αντί του Αγρίτη ήταν η κίνηση του Μάντζιου, ο νεοεισελθών απείλησε στο 75', η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με το τετ-α-τετ του Μπάρκογλου (77') αλλά παρά την επιθετικότητά της στο τελευταίο 15λεπτο και την είσοδο 2ου επιθετικού (Διαμαντόπουλος), δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, παρά το καλό σουτ του Κοντοδήμου στο 90
Keywords
Τυχαία Θέματα