Πώς είναι να τρως σκύλο στο Ανόι του Βιετνάμ [εικόνες]

Στο Ανόι δεν τρώνε απλά σκύλους, αλλά τους καταναλώνουν σε απίστευτες ποσότητες και ανεξαρτήτως περιστάσεων (εορτές, αργίες, κ.ο.κ.). Τουρίστες μάλιστα αναφέρουν ανατριχιαστικά περιστατικά Βιετναμέζων που με το πρώτο φως της μέρας ξεχύνονται στους δρόμους σε αναζήτηση φρέσκων θηραμάτων, τα οποία μάλιστα δεν φροντίζουν καν να θανατώσουν προτού περάσουν στη φάση της μαγειρικής «επεξεργασίας».

Η βρώση σκύλων στο Βιετνάμ αποτελεί ευρέως διαδεδομένη διατροφική συνήθεια. Για την ακρίβεια,

πρόκειται για πρακτική που ανάγεται χιλιάδες χρόνια πίσω, όταν ακόμη ήταν παρόνες στο νησί οι Κινέζοι. Το εν λόγω έδεσμα τρώγεται κυρίως στο βορρά και πιστεύεται ότι φέρνει τύχη και ενισχύει την αρρενωπότητα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη φυλή σκύλων που προορίζεται γι’ αυτό το σκοπό, εξ ου και το κυνήγι στους βρώμικους δρόμους του Ανόι οποιουδήποτε τετράποδου ζώου που γαυγίζει.

Μάλιστα, πολλοί συγκρίνουν αυτή τη διατροφική συνήθεια την με την κατανάλωση Big Macs στις ΗΠΑ. Με τη διαφορά ότι στο Βιετνάμ οι μαγειρεμένοι και «καπνισμένοι» σκύλοι εκτίθενται με εντελώς αποτρόπαιο τρόπο πάνω σε αυτοσχέδιους πάγκους κατά μήκος δρόμων και λεωφόρων, σκορπίζοντας στους δυτικούς τουρίστες τον τρόμο και την αποστροφή, ενώ στις ΗΠΑ η σφαγή εκατομμυρίων ζώων λαμβάνει χώρα μακριά από το βλέμμα του καταναλωτικού κοινού, στις αχανείς εξίσου αποτρόπαιες φάρμες υπερσιτισμένων βοοειδών και πουλερικών.

The post Πώς είναι να τρως σκύλο στο Ανόι του Βιετνάμ [εικόνες] appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα