Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμά της για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,13% και αντίστοιχη άνοδο (0,12%) σημειώνει επίσης το ευρώ, η ισοτιμία του οποίου διαμορφώνεται στα 1,3077 δολάρια.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων συνέχισαν να

αυξάνονται, σε αντίθεση με την απόδοση των γερμανικών ομολόγων, η οποία υποχωρεί κατά 1 μονάδα βάσης στο 1,46%. Η Ιταλία διενεργεί σήμερα δημοπρασία για τη διάθεση 5ετών και 10ετών ομολόγων αξίας έως 6,5 δισ. ευρώ, εν μέσω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών για αναθέρμανση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης .

«Οι αγορές έχουν αρχίσει να τιμολογούν τους κινδύνους ακυβερνησίας της χώρας τους επόμενους μήνες, με πιθανά αποτελέσματα ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρωζώνης», δήλωσε οικονομολόγος της εταιρείας Newedge Αναλίζα, προσθέτοντας: «Η πολιτική αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει… και ακόμη και μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού θα θεωρηθεί ως μία προσωρινή επιλογή, ως πιθανότατα μη ικανή να συνεχίσει την πολύ αναγκαία διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».

Ο Πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι υπεραμύνθηκε χθες του προγράμματος νομισματικής στήριξης που εφαρμόζεται, περιορίζοντας την ανησυχία των χρηματοπιστωτικών αγορών για μία ενδεχόμενη πρόωρη εγκατάλειψη των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

The post Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα