Σοκ: Ο “φτερωτός” γιατρός μπροστά στης φυλακής τα σίδερα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H αγωνία στο κατακόρυφο για τον άλλοτε διάσημο πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, τον επιλεγόμενο και φτερωτό γιατρό Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Η πιθανότητα να εγκλειστεί σήμερα στις φυλακές είναι κάτι παραπάνω από σφοδρή καθώς το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τρία κακουργήματα

ιδιαιτέρως σοβαρά ως προς την υπεξαίρεση τεραστίων ποσών χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση τόσο για τον γραμματέα του Δήμου Μ.Λεμούσια, όσο και για τον υπάλληλο Σαξώνη. Το χειρότερο είναι ότι καταδικάστηκε με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και μόνο αν του αναγνωρίσουν κάποιο ελαφρυντικό θα αποφύγει τα ισόβια και τον άμεσο εγκλεισμό στη φυλακή.
Το δικαστήριο αποσύρθηκε να ανακοινώσει τις ποινές αργότερα και η αγωνία στους καταδικασθέντες και ιδιαίτερα στον διάσημο Παπαγεωργόπουλο ήταν έκδηλη στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Μαζί του καταδικάστηκε ο Μ.Λεμούσιας, γραμματέας, οι υπάλληλοι Γκαϊτατζής, Γκόλας και Σαξώνης ενώ αθωώθηκαν 13 άλλα άτομα μεταξύ των οποίων οι αντιδήμαρχοι Ζορπίδης, Αθανάσαρος κλπ.
Το Εφετείο Κακουργημάτων χαρακτήρισε τη δημαρχία Παπαγεωργόπουλο ως “μηχανή υπεξαιρέσεων χρημάτων” και εκτιμάται ότι μάλλον είναι απίθανο να μην διατάξει την φυλάκιση των καταδικασθέντων και να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Το “Π” από χθες σας είχε προϊδεάσει με την αναφορά στην “φτερωτή καμπάνα” που θα χτυπήσει Τετάρτη, δηλαδή σήμερα…
Ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου σηματοδοτεί τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη των άλλοτε πανίσχυρων πολιτικών και αυτό θα φανεί και λίαν προσεχώς σε άλλες σημαντικές δίκες.
Η πρόβλεψή μας ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί τεράστια φυλακή για “επωνύμους” που θα καταδικαστούν για λεηλασία δημοσίου χρήματος και πλουτισμό από το υστέρημα των φορολογουμένων θα επιβεβαιωθεί σύντομα…

Keywords
Τυχαία Θέματα