Μιχελάκης και Παπαδημούλης για το δημόσιο

Ο βουλευτής της ΝΔ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκαν στο θέμα του περιορισμού του δημόσιου τομέα.

«Χρειάζεται ανασύνταξη, αναδιοργάνωση, νοικοκύρεμα, αύξηση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης. Είναι τραγικό να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ

από αυτούς που “έχτισαν” αυτό το κράτος δεκαετίες τώρα για να υπηρετήσουν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα και τις δικές τους ψηφοθηρικές ανάγκες, τακτοποιώντας τα δικά τους παιδιά. Σας λέω ευθέως ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση και μηχανοργάνωση και κατάργηση διευθύνσεων που έχουν διευθυντές χωρίς υπαλλήλους από κάτω και επανεξέταση οργανογραμμάτων και μεγάλη αξιοποίηση του εργαλείου της μετάταξης κ.λπ. Δεν χρειάζονται απολύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλος. Είναι στον μέσο όρο και πάρα κάτω από τις χώρες της Ευρωζώνης, απλώς είναι κακά κατανεμημένος, χωρίς οργάνωση, χωρίς σωστή διοίκηση, χωρίς σύγχρονη τεχνολογία, με το ρουσφέτι να κανονίζει ποιος προάγεται, ποιος αποκτά το κρίσιμο πόστο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε: «Σε αρκετά σημεία θα συμφωνήσω κι εγώ με τον κ. Παπαδημούλη. Πράγματι το δημόσιο χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια αναδιοργάνωση. Αυτή τη στιγμή η ανεργία στον δημόσιο τομέα είναι «0», ενώ στον ιδιωτικό τομέα είναι πάνω από 30%, μην ξεγελιόμαστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι η σκληρή πραγματικότητα. Μία από τις αιτίες της κρίσης είναι ότι δυστυχώς αυτό το κράτος προσπαθεί να διατηρήσει έναν κρατικό μηχανισμό ο οποίος σε πολλά σημεία από αυτά που είπε ο κ. Παπαδημούλης εγώ θα συμφωνήσω».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Ξέρετε η αντιπολίτευση έχει πάντα το προνόμιο να μπορεί να λέει ωραία λόγια με τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, αλλά στο δια ταύτα και στην ουσία της ερώτησης αν χρειάζονται απολύσεις να πω ότι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιοριστεί ο δημόσιος τομέας. Καταρχήν να ξεκινήσουμε από τους επίορκους, όσοι αποδεδειγμένα έχουν μπει σε τέτοιες διαδικασίες να μην προστατεύονται. Σίγουρα αυτό δεν φτάνει ο αριθμός των επίορκων προς θεού, πιστεύω όμως το να προσθέσουμε σε αυτή τη φάση σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την ανεργία νέα στρατιά ανέργων, απολυμένων, θα ήταν λάθος για την οικονομία και θα ήταν λάθος και για τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι πρέπει να περιοριστεί το δημόσιο, πιστεύω ότι μέσα από τις αποχωρήσεις είτε με προγράμματα εθελουσίας, είτε με συνταξιοδοτήσεις, ο στόχος που έχει βάλει η τρόικα μέχρι το 2015 μπορεί να επιτευχθεί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟΝ realfm 97,8 O ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

The post Μιχελάκης και Παπαδημούλης για το δημόσιο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα