«Πρόλαβε το ΥΠΕΘΑ να διαχειριστεί 9.118 σχόλια για το νομοσχέδιο του»; Για αδιαφάνεια μιλά το ΠΑΣΟΚ

«Αστροπελέκια» στο ΥΠΕΘΑ , κατάφεραν να διαχειριστούν 9.118 σχόλια επί του νομοσχέδιου που κατατέθηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα; Όχι βέβαια ...Για αδιευκρίνιστους λόγους η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ βιάζεται να τελειώνει με το νομοσχέδιο κι αυτή η βιασύνη προκαλεί ερωτηματικά.Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ μιλά για αδιαφάνεια:

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

"Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και οι απόστρατοι ανέμεναν με το εξαγγελθέν νομοσχέδιο

του ΥΠΕΘΑ αντιμετώπιση ορισμένων τουλάχιστον από τα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν. Η κατάθεση πάνω από 9.100 σχόλα στη διαβούλευση αποδεικνύει την αγωνία, την ανησυχία και την αγανάκτησή τους για την υφιστάμενη κυβερνητική αδιαφορία. Δυστυχώς, με το κατατεθέν νομοσχέδιο δεν επιλύεται σειρά σοβαρών προβλημάτων, επιβεβαιώνοντας τη στάση απαξίωσης της κυβέρνησης προς τα στελέχη των ΕΔ και τους αποστράτους. Παρά τον τεράστιο αυτό αριθμό σχολίων επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, ο κ. Υπουργός το κατέθεσε στη βουλή, χωρίς καμία σχεδόν τροποποίηση, αγνοώντας επιδεικτικά τους στρατιωτικούς.

Είναι αδιανόητη τέτοια κυβερνητική αδιαφάνεια σχεδιασμών και απαξίωση προς τα στελέχη των ΕΔ και τους απόστρατους.

Μετά το εν λόγω νομοσχέδιο, παραμένουν ακόμη άλυτα μία σειρά προβλημάτων, όπως ενδεικτικά σημειώνονται:

.    Το ηλικιακό ζήτημα της αποστρατείας των ΕΠΟΠ.

.    Η αναβάθμιση των ΑΣΣΥ (Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών), παρά τις δημόσιες δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ ότι θα γίνουν ανώτατες σχολές.

.    Η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ.

.    Η σταδιοδρομική εξέλιξη - βαθμολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ ειδικών καταστάσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους άλλων θεσμών που προάγονται κανονικά.

.    Η βελτίωση πλαισίου και διαδικασιών αξιολόγησης, μεταθέσεων και εξέλιξης των Αξιωματικών.

.    Τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού στους Μηχανικούς αποφοίτους της Σχολής Ικάρων.

.    Η εναρμόνιση όλων των νομοθετημάτων των συναφών με την ιεραρχία και τη σταδιοδρομική εξέλιξη των στελεχών διαφορετικών κατηγοριών στρατιωτικών.

.    Η αυτεπάγγελτη αποστρατεία και το μισθολόγιο των ΕΜΘ.

.    Η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών.

.    Η βελτίωση και ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου στέγασης των στρατιωτικών.

.    Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την υγειονομική περίθαλψη για τις οικογένειες τον στρατιωτικών.

.    Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς το ΝΙΜΤΣ, παρότι ρυθμίζονται οι οφειλές προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, καθώς και οι οφειλές του ΕΚΑΒ προς την Πολεμική Αεροπορία.

.    Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

Η διατήρηση των προβλημάτων επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των ΕΔ, και συνεπώς θα έπρεπε να αποτελούν για την κυβέρνηση ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Αντίθετα, με το εν λόγω Ν/Σ καθορίζονται διατάξεις αμφισβητούμενης σκοπιμότητας, όπως:

.    Η υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ (ΜΤΣ) του ΥΠΕΘΑ προς χάριν του ΕΛΚΑΚ.

.  Η σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής καταστρατηγώντας τις ιδιαιτερότητες εκάστου Κλάδου των ΕΔ.

.    Η μεταβολή που επέρχεται από τον προσδιορισμό της μέγιστης προσαύξησης για τον υπολογισμό του ύψους του εφάπαξ βοηθήματος, η οποία πρέπει να ελεγχθεί σχετικά.

.    Προβληματικές χαρακτηρίζονται οι διατάξεις που καθορίζουν τις τακτικές και τις έκτακτες μεταθέσεις, των στελεχών των ΕΔ, ειδικότερα όσον αφορά στις μεταθέσεις στελεχών με ειδικές ανάγκες.

.    Η παράταση για πολλοστή φορά, εκτός νομικού πλαισίου, της εποπτείας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) από το ΥΠΕΘΑ.

Και με αυτό το νομοσχέδιο δεν στηρίζεται το αξιόμαχο των ΕΔ αφού το προσωπικό τους δεν αντιμετωπίζεται με δικαιοσύνη και ορθή ανταποδοτικότητα με συγκεκριμένα αντικειμενικά, διαφανή και δίκαια κριτήρια, με γνώμονα την επιτυχημένη προσφορά ενός εκάστου στο έργο των ΕΔ.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προσέλθει στη συζήτηση στη Βουλή με πλήρως τεκμηριωμένη κριτική επί του – κατώτερου των περιστάσεων – νομοσχεδίου, καταθέτοντας συγχρόνως ρεαλιστικές προτάσεις για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των ΕΔ, όπως με συνέπεια πράττει.”

The post «Πρόλαβε το ΥΠΕΘΑ να διαχειριστεί 9.118 σχόλια για το νομοσχέδιο του»; Για αδιαφάνεια μιλά το ΠΑΣΟΚ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα