Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Γ.Στουρνάρα

Δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στην Καθημερινή.

«Η συνέντευξη του κ. Στουρνάρα καταδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει πλήρως, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία» ανέφερε ναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

και συνεχίζει: «Η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα ότι, από τη συνεχιζόμενη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα επέλθει ανάκαμψη, κινείται στη σφαίρα της μνημονιακής φαντασίας, όπως και οι αντίστοιχες δηλώσεις των προκατόχων του, οι οποίες μεταφράστηκαν σε ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης, λιτότητας και νέων μέτρων».

Παράλληλα έκανε λόγο για «θρασύτατη ομολογία» του υπουργού Οικονομικών ότι θα εισπραχθούν οι ίδιοι φόροι από τα ακίνητα, όπως και πέρυσι, η οποία συνιστά παγίωση της «έκτακτης» φορολογίας ακινήτων των προηγούμενων ετών (βλέπε χαράτσι ΔΕΗ), δηλαδή μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων φόρων.

«Την ίδια στιγμή, είναι εντελώς παράδοξο, αντί ο ΥΠΟΙΚ να προτείνει την πολιτική αξιοποίηση του «λάθους» του ΔΝΤ, να επιμένει στη συνέχισή του, με μεγαλύτερη ένταση, αποδεικνύοντας την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στα συμφέροντα των δανειστών» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

The post Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Γ.Στουρνάρα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα