Αποσύρουν τις προσφυγές οι ιδιώτες για την Αφάντου στη Ρόδο

Αποσύρουν την προσφυγή τους για την έκταση της Αφάντου στην Ρόδο, είκοσι ιδιώτες οι οποίοι, είχαν στραφεί κατά της διυπουργικής απόφασης για τη μεταβίβαση του ακινήτου από την ΕΤΑ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες 50 στρεμμάτων, οι οποίοι διεκδικούν την άρση των απαλλοτριώσεων που ξεκίνησαν επί Χούντας, χωρίς όμως να εκτελεστούν έργα έπειτα από 40 χρόνια!

Μερικοί εξ αυτών έχουν αποφάσεις του ΣτΕ που τους δικαιώνουν, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των εκτάσεων στους αρχικούς ιδιοκτήτες,

όπως είναι η περίπτωση του δικηγόρου κ. Σταύρου Σταυρή. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί ο κ. Παναγιώτης Αρβανιτόπουλος, πατέρας του νυν υπουργού Παιδείας, ο οποίος όχι μόνο κέρδισε στο Ανώτατο δικαστήριο την επιστροφή του ακινήτου του (περί τα 5,5 στρέμματα) αλλά εμφανίζεται να έχει καταβάλλει και το τίμημα που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Από την απαλλοτρίωση που είχε εκτελεστεί σε 11 στρέμματα που κατείχε στην περιοχή μαζί με την οικογένεια του κ. Βασίλη Χατζηχριστοδούλου, το δημόσιο είχε καταβάλλει για την απαλλοτρίωση 550.000 δρχ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Αποσύρουν τις προσφυγές οι ιδιώτες για την Αφάντου στη Ρόδο appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα