Απολύθηκε επειδή κέρδιζε με 1-0

Σε μια ομάδα που είναι αήττητη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, που δεν έχει δεχθεί γκολ και θεωρείται ήδη η μεγάλη έκπληξη της σεζόν (έστω κι αν είναι νωρίς), θα πίστευε κανείς ότι όλα...
είναι ειδυλλιακά.

Συνήθως αυτό συμβαίνει, απλό στο Νόβισαντ το βλέπουν αλλιώς. Η διοίκηση της Βοϊβοντίνα προχώρησε στην απόλυση του προπονητή της Ζλάτομιρ Ζάγκορτσιτς και στην πρόσληψη Νεμπόισα Βίγκνιεβιτς. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι πιθανότατα να υπήρχαν άλλοι, εξωαγωνιστικοί λόγοι, που οδήγησαν στην απόλυση του Ζάγκορτσιτς. Κι
όμως, δεν είναι έτσι. Ο αθλητικός διευθυντής της Βοϊβοντίνα Μίοντραγκ Πάντελιτς, κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού, Νεμπόισα Βίγκνιεβιτς, αποκάλυψε τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή προπονητή.

«Γνωρίζω ότι αυτή η απόφασή μας προκάλεσε αίσθηση. Αλλά θα έπρεπε να την περιμένετε γιατί η ομάδα παραπαίει» είπε ο Πάντελιτς αφήνοντας άναυδους τους παρευρισκόμενους. Επαναλαμβάνουμε ότι η Βοϊβοντίνα είναι πρώτη στη βαθμολογία του σερβικού πρωταθλήματος με 10 βαθμούς σε τέσσερα ματς και δεν έχει δεχθεί καν γκολ.

Ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής εξήγησε τι εννοεί λέγοντας πως η ομάδα παραπαίει. «Εκμεταλλευτήκαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων για να αναλύσουμε τις εμφανίσεις της Βοϊβοντίνα ως τώρα σε αυτά τα τέσσερα ματς. Ολοι στη διοίκηση συμφωνήσαμε ότι η ομάδα δεν παίζει μπάλα. Εχουμε τρεις σερί νίκες με 1-0. Είναι αυτό ποδόσφαιρο; Και οι τρεις ομάδες τις οποίες κερδίσαμε μόνο 1-0 θεωρούνται πολύ αδύναμες. Και τα τρία ματς τα κερδίσαμε με την ψυχή στο στόμα. Πού να πάμε έτσι;» σχολίασε ο Πάντελιτς, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Δεν βλέπεται αυτή η ομάδα και αποφασίσαμε ότι χρειαζόμασταν έναν καινούργιο προπονητή που να κάνει αυτό το πολύ καλό ρόστερ που έχουμε να παίξει μπάλα και τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Νεμπόισα Βίγκνιεβιτς. Εχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, έχουμε παιχνίδια με δύσκολους αντιπάλους. Θέλουμε να βλέπουμε καλή μπάλα. Δεν ζητάω από τον Βίγκνιεβιτς να κατακτήσουμε τίτλους με κάθε κόστος, αλλά ζητάω να μην κερδίζουμε 1-0». Ριζοσπαστικές αν μη τι άλλο οι απόψεις του νεαρού αθλητικού διευθυντή της Βοϊβοντίνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα