Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριοΤρίτη με συμμετοχή και ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Έμποροι και μικρομεσαίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη. Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ «θα συμμετάσχουν...

στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νιώθουν
ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού».

Το ελληνικό εμπόριο δηλώνει ότι «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την επερχόμενη κατάρρευση των εσόδων, για την εκτίναξη της ανεργίας, για τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, για την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών ταμείων και για την χωρίς προηγούμενο ύφεση».

Η ΕΣΕΕ καθιστά σαφές στην ανακοίνωσή της ότι απορρίπτει «το ρόλο του άψυχου πιονιού σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος».

Από την πλευρά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των ...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα των ταμείων και οι συντάξεις. Θα καταρρεύσουν επιχειρήσεις. Θα διογκωθεί η ανεργία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί να μας οδηγήσει όλους μαζί ...στο χορό του Ζαλόγγου».

Συμμετοχή και από ΤΕΕ και ΠΝΟ

Τη συμμέτοχή τους στην αυριανή 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση και στην πορεία, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και καλεί τους μηχανικούς σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, έχει προγραμματιστεί για αύριο (Τρίτη) έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων των επιστημονικών φορέων της χώρας, για να οργανώσουν κοινές δραστηριότητες και αντιδράσεις, ενάντια στα προβλήματα και στις πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, που αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της χώρας.

Επίσης, η διοίκηση της ΠΝΟ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, αποφάσισε ομόφωνα, με μυστική ψηφοφορία, τη συμμέτοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, με έναρξη την 00.01 ώρα και λήξη την 24.00.
ta nea .gr
Keywords
απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, εσεε, γσεβεε, απεργια μμε, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, γσεβεε, εσεε, συμμετοχή, ta nea, ειδήσεις, τροικα, τεε, ελλαδα, ΠΝΟ, αθηνα, ψηφοφορία, nea, απεργια πνο, απεργιες αυριο, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, πανελληνιες 2012, αλλαγη ωρας 2012, κοινωνια, αυριανη, οικονομια, πλαισιο, τεε, υφεση, ωρα, nea, ανεργια, δευτερα, διοικηση, εμποροι, κεφαλαιο, κυβερνηση, ληξη, προβληματα, πρωι, ρολο, τελευταιες ειδησεις, τεχνικο επιμελητηριο, τριτη, ψηφοφορία, παιχνιδι
Τυχαία Θέματα