Αχτίδες αισιοδοξίας για την Ελλάδα «βλέπει» η Barclays

Μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη έλαβαν οι οικονομολόγοι της Barclays Capital από τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Ο ρυθμός συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας αρχίζει να μετριάζεται, διαπιστώνει ο οίκος, αν και προειδοποιεί ότι τα περιθώρια αισιοδοξίας είναι μικρά. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς την ανάκαμψη, λέει.

Όπως επισημαίνει η Barclays

Capital, η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20% από την έναρξη της κρίσης, αντιμετωπίζοντας τη χειρότερη ύφεση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Όμως, τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ήπια αύξηση των επενδύσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 (τριμηνιαία αύξηση 1,5%). Την ώρα που οι επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 63% κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις διαπιστώνει επίσης η Barclays στους δείκτες οικονομικού κλίματος, αλλά και στην ανεργία, η οποία μειώθηκε το Δεκέμβριο του 2012 στο 26,4%, από 26,6% το Νοέμβριο (ο οίκος αποδίδει τη μείωση της ανεργίας στα προγράμματα απασχόλησης των δήμων, που άρχισαν το Δεκέμβριο).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr εδώ

The post Αχτίδες αισιοδοξίας για την Ελλάδα «βλέπει» η Barclays appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα