Ποιό “κούρεμα”; Περισσότερο χρέος, απώλεια κυριαρχίας και εξόντωση των ασφαλιστικών ταμείων…

22:33 10/3/2012 - Πηγή: Olympia

Από το zerohedge σε μετάφραση ΑΝΤΙ300

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει: Εδώ είναι το πού βρισκόμαστε

ΟΜΟΛΟΓΑ – CDS – Ελλάδα

Αφού διαβάσετε αυτό, ο καθένας τότε θα πρέπει να έχει μια αρκετά καλή κατανόηση του τι συνέβη, όχι μόνο σήμερα, αλλά από τότε που η μεγάλη (και αρκετά ατελείωτη) ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο, και τι να περιμένουμε ως επόμενο …

Είναι

ένα σκληρό καρύδι — καλά, ένα κέλυφος καρύδας — αυτό φαίνεται να είναι το πού βρισκόμαστε:

1) Η Ελλάδα ήταν σε θέση να διαγράψει € 100 δισεκατομμύρια αξίας του χρέους της σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο διάσωσης 130 δισεκατομμυρίων ως νέου χρέους, εκ των οποίων χρήματα η ίδια η Ελλάδα θα λάβει μόλις το 19%, ή περίπου 25 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία συνεχή ανησυχία. Η Ελλάδα είναι κάπως σε καλύτερη θέση από ήταν πριν σε εξυπηρέτηση χρέους, με περισσότερο όμως χρέος και λιγότερη εθνική κυριαρχία και ακόμα — δυνάμει της σε ένα κοινό νόμισμα — προσπαθούν να ανταγωνιστούν κατά πόδας με τους «όμοιούς τους» τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία), αυτό το κάνει να μοιάζει σε είδος αγώνα όπως θα ήταν η ομάδα μπάσκετ της Υεμένης σε συμπεριφθεί στην Ολυμπιακή Εθνική κατηγορία μαζί με τις ομάδες των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Γερμανίας.

Τουλάχιστον σε μία από “τη ζώνη του ευρώ” προεπιλεγμένη πτώχευση τράπεζας εμποδίστηκε από την λειτουργία της στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, συνολικά.

2) Ως αποτέλεσμα των περικοπών των ομολόγων της, η Ελλάδα έχει πολλά συνταξιοδοτικά προγράμματα που δεν μπορούν πλέον να προσποιούνται ακόμη ότι είναι βιώσιμα, τουλάχιστον σύμφωνα με τη σύμβαση αρχικού καθεστώτος τους, αλλά οι κάτοχοί συνταξιοδότησης εξακολουθούν να εργάζονται και να αποδίδουν σε αυτά ασφάλιστρα και στο γεγονός ότι οι σημερινές αποδοχές τους θα κοπούν, και άλλο αυτό θα τους αποκαρδιώσει.

3) Οι CDS αγοραστές θα πρέπει να ιδρώνουν «σφαίρες», να πηδούν μέσα από στεφάνια, και να αναγκάζονται να υπομείνουν κάθε κλισέ που γνωρίζει ο άνθρωπος, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει να πάρει και κάτι για όλα τα προβλήματα τους, υπό την προϋπόθεση οι αντισυμβαλλόμενοι είναι φερέγγυοι και ότι η ίδιοι αντισυμβαλλόμενοι δεν είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένοι μιας αφερέγγυας ομάδας επενδυτών ή ενός NTBTF οργανισμού του, αλλιώς ως γνωστή Lehman Brothers. Αναμείνετε το νομικό επάγγελμα εφεξής να είναι ο κύριος δικαιούχος αυτής της «εκδήλωσης», όπως και κάθε νέα σύμβαση CDS εφεξής θα είναι τουλάχιστον εκατό σελίδες πλέον στερεότυπο κείμενο στο μέλλον.

4) Καλή τύχη σε όποιον από μικρότερο ΑΑΑ που θέλει να εκδώσει κρατικό ή άλλο ομόλογο – χρέος από τώρα και στο εξής. Αυτές οι συμβάσεις μπορούν τώρα να καταργηθούν μονομερώς, όπως τα ομόλογα της Ελλάδας ήταν με τα ρετρό-CACs, είναι ανησυχητικό για την ελκυστική τιμολογιακή πολιτική από εδώ και πέρα. Τα Περιφερειακά της ΕΕ Μέλη της θα υποφέρουν περισσότερο, καθώς αντιμετωπίζουν την προστιθέμενη ταπείνωση τους και εξάρτηση από την ΕΚΤ σε οποιοδήποτε σημείο της η οποία ΕΚΤ θα επιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα