Π Ε Ρ Ι Τ Ο Υ Θ Ε Ο Υ

23:55 30/4/2012 - Πηγή: Olympia

Η Κόμη της Βερενίκης.

//Το βιβλίο αυτό, έγραφε το 1990 ο Καθηγητής κύρ. Γιώργος Γραμματικάκης, αφορά σε ένα πείραμα που έγινε πριν από 15 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο επιστήμονας που το σχεδίασε δεν είναι πια τριγύρω για να μας εξηγήσει τι ακριβώς έκανε και τι σκοπό εξυπηρετούσε. Ήταν δε τέτοιες οι συνθήκες και η θερμοκρασία του πειράματος, που καθιστούν ανέφικτη την επανάληψή του στα Γήινα εργαστήρια. Το πείραμα αυτό ήταν η δημιουργία του ίδιου του Σύμπαντος.//

Έγραφε από τότε ο Δάσκαλος Γραμματικάκης.

 

Ήταν το 2009 όταν σε μια διάλεξη στο κέντρο ΓΑΙΑ

στη Κηφισιά, έθεσα το εξής ερώτημα στον κύρ. Γραμματικάκη. “Δάσκαλε, μπορεί η Σκέψη και η Βούληση ως Αρχή του Σύμπαντος να συμβάλει στην εύρεση της Ενιαίας Θεωρίας;”

Ο Δάσκαλος απάντησε ότι δεν πιστεύει πως θα βρεθεί απάντηση στο ερώτημα, λησμονώντας, ότι ο φανταστικός επιστήμονάς του, ως ιδιότητα Σκέψη-Βούληση και όχι ως φυσική παρουσία, υπάρχει στο Διηνεκές του Σύμπαντος και ότι είναι η πρώτη αιτία του. Θυμάμαι μόνον ότι το ερώτημα προκάλεσε αίσθηση εκείνη τη βραδιά,  αλλά δεν είχε συνέχεια.

Τις μέρες αυτές για διαφορετικούς λόγους καταπιάστηκα με το ίδιο ερώτημα και εντελώς τυχαία, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο “Η Κόμη της Βερενίκης” στο οπισθόφυλλο του οποίου διάβασα το προαναφερθέν απόσπασμα και έκανα αρχή του συλλογισμού μου εδώ.

Την επόμενη μέρα ολοκλήρωσης του παρόντος κλήθηκα να απαντήσω στο ερώτημα  της λέξης Ελευθερία και έτσι,  προέκυψε η ερμηνεία του βιώματος αλλά και η έννοια της λέξης Ελευθερία όπως Εγώ την εννοώ και την καταθέτω εδώ.

Υποστηρίζω, ότι το πρώτο βήμα στην πραγματική ελευθερία του ανθρώπου, είναι η απαλλαγεί του από υποσυνείδητα συναισθήματα ενοχών και φόβων.

Δεύτερο βήμα είναι η Ευφυής αντιμετώπιση των δυσκολιών της Ζωής του και τρίτο τελικό βήμα, το ορθό σημείο αναφοράς της ευφυούς νοημοσύνης του Ελεύθερου πλέον ανθρώπου.

Μέσα στα πλαίσια λειτουργίας αυτής της Ελευθερίας που περιέγραψα και επίσης έζησα, καταθέτω το περί Θεού κείμενο που μόλις τελείωσα, πιστεύοντας ότι μπορεί να χρησιμεύσει σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται.

Επειδή το ερώτημα της ύπαρξη ή μη του Θεού είναι σοβαρό και επειδή ο υπάρχον Θεός, Αυτός που εμείς συζητούμε και ερευνούμε δεν μας πείθει εδώ και αιώνες και επειδή συνήθως οι συζητήσεις μας αφορούν τον Εβραιογενή Θεό της Βίβλου.

Και επειδή ο ορθολογισμός μας δεν μπορεί να δεχθεί πλέων όλα τα παραμύθια περί Θεών και ειδικά των καλών και δίκαιων Θεών, σκέφτηκα, ότι κάπου εδώ, στην ιδέα των καλών Θεών υπάρχει μια πανέξυπνη συναισθηματική παγίδα, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στην παγίδευση της ανθρώπινης Νοημοσύνης.

Πως λειτουργεί αυτό;

Η νοημοσύνη και συμπεριφορά όλων των ζωντανών πλασμάτων, λειτουργεί κατά μεγάλο μέρος αντανακλαστικά χωρίς εμείς οι άνθρωποι να έχουμε σαφή γνώση και επίγνωση αυτής της δεδομένης κατάστασης. Η αντανακλαστική λειτουργία είναι ένας πανίσχυρος Νόμος της Φύσης στον οποίο στηρίζεται το σύνολο της Ζωής. Νομίζουμε, ότι επειδή έχουμε ανοικτά

Keywords
Τυχαία Θέματα