ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ PROTON BANK, Βενιζέλο, Νίκο Παπανδρέου κλπ. με 3 Ερωτήσεις!!

Μεγάλη μπάλα από τον Νίκο Νικολόπουλο που αποδεικνύει ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Μπροστά για τις business της οικογένειας Παπανδρέου,  μπροστά για τις χορηγίες και το ΤΤ, μπροστά τώρα και για την Proton με ερωτήσεις που αποκαλύπτουν όλο το συφερτό. Εάν υπήρχε ενεργή κοινοβουλευτική δημοκρατία, η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Επιπλέον, είναι ο μόνος που αγγίζει το θέμα της ΤτΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Για άλλη μία φορά μπράβο στον Νίκο

Νικολόπουλο. δείτε αναλυτικά:       

ΕΡΩΤΗΣΗ  & Α.Κ.Ε

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

● Οικονομικών

● Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

1) Με την υπ’ αριθμό 22107/1144/31-8-2011 Ερώτηση & Α.Κ.Ε., κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σχετικά με την τράπεζα  Proton Bank, ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών αφενός την απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα και αφετέρου την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων. Με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΚΕ 11274403 ΕΞ 2011 556/12-9-2011 απάντησή του ο κύριος Υπουργός ανέφερε αφενός «ότι δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα του τύπου» και αφετέρου ότι «ειδικά αναφορικά με το θέμα της  Proton Bank και τα επιμέρους ζητήματα…ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στις σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις μου και ειδικά όσα ανέφερα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου 2011». Η απάντηση αυτή του κυρίου Υπουργού αποτελεί προσβολή των Κοινοβουλευτικών μας θεσμών και παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Δεν  ζήτησα από τον κύριο Υπουργό να σχολιάσει δημοσιεύματα του τύπου, αλλά  του ζήτησα αφενός να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία δεν απάντησε, και αφετέρου να καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένα έγγραφα, τα οποία δεν κατέθεσε.

2) Η κατάθεση και η ψήφιση  σχετικής τροπολογίας, με την οποία ο κύριος Υπουργός «αθωώνει» αναδρομικά τον εαυτό του, όσο αφορά τις ενέργειές του για την Proton Bank που αναφέρω στην Ερώτησή μου, αφενός αποτελεί ομολογία, ότι οι ενέργειές του αυτές παραβίαζαν τη νομιμότητα, και αφετέρου εξηγεί  την αδυναμία του να απαντήσει στα ερωτήματα, που του έθεσα.

3) Όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων, αλλά και προκύπτει από την εξέλιξη της παραπάνω υπόθεσης, υπήρξε καθυστέρηση εκ μέρους των αρμοδίων αρχών στη διενέργεια των σχετικών ελέγχων στην  Proton Bank και η ΤτΕ τηρούσε, μέχρι τα «αποκαλυπτήρια» του περασμένου Ιουλίου, μια στάση διφορούμενη: ενώ από τη μια είχε ανησυχητικά ευρήματα στην  Proton Bank , από την άλλη δεν απαντούσε σε αιτήματα υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που ρωτούσαν για την κεφαλαιακή κατάσταση της Proton. Στη συνέχεια, η αποκάλυψη της υπεξαίρεσης υποχρέωσε την ΤτΕ να ορίσει επίτροπο στην Proton Bank τον περασμένο Αύγουστο, ενώ  προηγουμένως  είχε συμφωνήσει με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να «αιμοδοτήσει», παρακάμπτοντας το νόμο, την Proton με Διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία σε συγκεκριμένη μέρα (15/7/2011) έφτασαν να ξεπερνούν τα 230 εκατομ. ευρώ!!!

4) ‘Όμως, ακόμη και μετά την αποκάλυψη της «

Keywords
Τυχαία Θέματα