Αυτό είναι το όνειρο το ΠΑΣΟΚ για την ατομική ιδιοκτησία;

ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣΣε παραγκουπόλεις χωρίς καμία υποδομή, χωρίς υπηρεσίες, ζουν  περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (δηλαδή σχεδόν ένας κάτοικος πόλης στους τρεις) οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε κάθε μορφής κίνδυνο και καταστροφή.

 Ζουν σε τελείως ανθυγιεινά σπίτια, σε πολύ επικίνδυνες περιοχές χωρίς να υπάρχει καμία υποδομή, ούτε και οι αναγκαίες υπηρεσίες που θα βοηθούσαν να μειωθούν οι καθημερινοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν.

 Oι κίνδυνοι σε όσους ζουν σε παράγκες εστιάζονται κυρίως στις κλιματικές αλλαγές, στην κακοκαιρία και στην έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών

αλλά και από τη βία που καρποφορεί σε τέτοιες περιοχές.

Σε «πλανήτη των παραγκουπόλεων» θα εξελιχθεί η Γη μέχρι το 2030, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Προγράμματος Στέγασης των Ηνωμένων Εθνών , δύο δισ. άνθρωποι θα ζουν σε παραγκουπόλεις, κυρίως στην Aσία και την Αφρική, χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τουαλέτες και πολιορκούμενοι από την ασιτία, τις ασθένειες όπως το AIDS, και την εγκληματικότητα.

Σε ορισμένες πόλεις όπως το Ναϊρόμπι (Κένυα) και το Μουμπάι (Ινδία), περίπου οι μισοί από τους κατοίκους ζουν σε παραγκόσπιτα.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από σεισμούς, κατολισθήσεις, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές. Τα τρία τέταρτα και πλέον, από αυτές τις 50 χιλιάδες, είναι άνθρωποι των παραγκουπόλεων.Τα αίτια – Οι συνθήκες διαβίωσης Τα αίτια     

H αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του πληθυσμού και την αστυφιλία στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι άνθρωποι φεύγουν από τις συχνά ρημαγμένες από λιμό, ανυδρία και εμφύλιες συρράξεις επαρχίες, για να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, ακόμα κι αν αυτή «στοιβάζεται» σε μία παραγκούπολη.

Οι συνθήκες   

Οι κάτοικοι των παραγκουπόλεων ζουν σε άθλιες συνθήκες                                                    

Δεν έχουν:               

- πρόσβαση σε πόσιμο νερό                                                                                                                                      

- ηλεκτρικό δίκτυο                                                                                                                                                           

- αποχετευτικό σύστημα και υπονόμους                                                                                                                   

- κέντρα υγείας και ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη                                                                                             

- σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (είτε δεν υπάρχουν είτε υπολειτουργούν)

Τέσσερα στα δέκα παιδιά που ζουν στις παραγκουπόλεις σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Αιθιοπία, , η Αϊτή, η Ινδία, το Νεπάλ και ο Νίγηρας, είναι υποσιτισμένα. Παιδιά παραγκουπόλεων της Αιγύπτου ή της Γουατεμάλας έχουν μικρότερες πιθανότητες να τελειώσουν το Δημοτικό από ότι τα παιδιά που ζουν σε κανονικές πόλ

Keywords
Τυχαία Θέματα