Τους μάζεψε όλους ο Χρ. Σπίρτζης!

Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που θα γίνουν σε περίπου ένα μήνα, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, καθώς η ψήφος των 107.633 μηχανικών σε πανελλαδική κλίμακα για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, θα αποτελέσει ένα πολύ αξιόπιστο εκλογικό τεστ

για τους υφιστάμενους πολιτικούς συσχετισμούς και τους νέους που δημιουργούνται.

Νέα πλατιά ακομμάτιστη αρχή για τις Προοδευτικές και Παραγωγικές Δυνάμεις των Μηχανικών, από τον νυν Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., Χρήστο Σπίρτζη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ευρύ ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε από τον νυν Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., Χρήστο Σπίρτζη, ενόψει των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των μελών της νέας Αντιπροσωπείας.

Στο ψηφοδέλτιο με τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, συμμετέχουν μέλη που προέρχονται από την Ανανεωτική Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών, την ΠΑΣΚ, την Οικολογία, τους Εργολήπτες, τους Μελετητές και προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον επιστημονικό ερευνητικό χώρο.

Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν 16 συνδυασμοί (έναντι 22 το 2010) και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου για τις συνολικά 150 έδρες της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Αυτοί και επιπλέον, δέκα συνδυασμοί και δυο μεμονωμένοι υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν και τις 50 έδρες της Αντιπροσωπείας, μέσω της εκλογής τους στις επιστημονικές επιτροπές. Συνολικά, περίπου 2.250 είναι οι υποψήφιοι σ’ αυτές τις εκλογές, έναντι περίπου 2.800 υποψηφίων στις εκλογές του 2010. Να σημειωθεί ότι τα τακτικά μέλη του ΤΕΕ ανέρχονται σήμερα σε 107.633.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών με σαφές προοδευτικό πρόσημο και ανθρώπους της αγοράς και της επιστήμης σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ότι το Τ.Ε.Ε. πρέπει να είναι ένας ακηδεμόνευτος επιστημονικός κοινωνικός φορέας που υπηρετεί τα Μέλη του, το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και θα συμβάλει στην σύνταξη πρότασης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον επαναπροσδιορισμό του κώδικα αξιών της κοινωνίας μας, σε αντίθεση με όσους θέλουν να μετατρέψουν το Τ.Ε.Ε. σε ενεργούμενο είτε κυβερνητικών υπαλλήλων και κυβερνητικών συνδικαλιστών είτε όσων επιχειρούν να το μετατρέψουν σε συνδικάτο διαμαρτυρίας.

Σημειώνουμε ότι η συνεύρεση και η συμφωνία της ακομμάτιστης κοινής έκφρασης στο Τ.Ε.Ε. με την συλλογική εκπροσώπηση και γραμματεία της ΔΗΣΥΜ, μεταξύ των οποίων οι Ιωάννα Κοντούλη, Μάρκος Σιούνας, Στέφανος Ξεκαλάκης, Νίκος Μήλης, Χάρης Πεπόνης και Γιώργος Πλατσάκης έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στον παραγωγικό και προοδευτικό κόσμο των Μηχανικών, που διαφοροποιούνται τόσο από τις κυβερνητικές επιλογές που έχουν πλήξει τον κλάδο των Μηχανικών και την ακραία στάση της κυβερνητικής παράταξης της ΝΔ (ΔΚΜ) όσο και από την σωματειακή κατεύθυνση του κομματικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ .

Keywords
Τυχαία Θέματα