Συνέντευξη Καψή χθες στον ρ/σ «στο Κόκκινο 105.5»

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε υπουργέ, συμφωνείτε με τον τρόπο εκκένωσης μέσα στη βαθιά νύχτα, της ΕΡΤ;

ΚΑΨΗΣ: Εδώ και πάρα πολύ καιρό, δυστυχώς, είχαν φθάσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Θα θυμόσαστε ότι εγώ εδώ και ένα μήνα σχεδόν λέω ότι πια εδώ που έχουμε φθάσει η μόνη λύση είναι ο εισαγγελέας. Αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος μακάρι να γινόταν. Δεν μου αρέσει ούτε η εικόνα, ούτε η μέθοδος, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και κάποιο άλλο τρόπο.

ΛΟΥΚΑ: Κύριε Καψή, είπατε ότι η μόνη λύση

είναι ο εισαγγελέας, αλλά φαίνεται ότι ο εισαγγελέας δεν έκρινε σκόπιμο να παρέμβει, ενώ εσείς σε συνέντευξή σας δηλώσατε ότι με εντολή του εισαγγελέα παρενέβη η Αστυνομία. Το έγγραφο της κ. Φάκου της προϊσταμένης αποδεικνύει το αντίθετο. Ότι η Αστυνομία επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και ζήτησε την παρουσία του κατά τη διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο εισαγγελέας κ. Γύζης είπε ότι δεν είναι εκεί επειδή τελείται κάποια αξιόποινη πράξη. Οπότε δεν υπάρχει…

ΚΑΨΗΣ: Ο εισαγγελέας έδωσε την εντολή για την εκκένωση και μετά προχώρησε η Αστυνομία. Έτσι είναι η διαδικασία. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη διαδικασία.

ΛΟΥΚΑ: Έχουμε μπροστά μας το έγγραφο της κ. Φάκου που λέει ότι η Αστυνομία έδωσε την εντολή.

ΚΑΨΗΣ: Σύμφωνοι, μπορεί να έγινε ανάποδα. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγουν οι άνθρωποι που είχαν καταλάβει το κτίριο της ΕΡΤ.

ΛΟΥΚΑ: Το ερώτημα είναι αν είναι πολιτική απόφαση ή αν τελούνταν μέσα οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

ΚΑΨΗΣ: Η κατάληψη δημόσιου κτιρίου δεν είναι νόμιμη πράξη, εξ όσων γνωρίζω.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί μιλάτε, κύριε υπουργέ, για κατάληψη, όταν υπάρχει έγγραφο σημείωμα του εκκαθαριστή κ. Γκίκα Μάναλη που εμπεριέχει ότι είναι υπεύθυνοι για την περιφρούρηση της περιουσίας της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι.

ΚΑΨΗΣ: Να μιλάμε με ειλικρίνεια. Εάν ήταν μόνο η φύλαξη των μηχανημάτων, θα πήγαινε ο εκκαθαριστής και θα γινόταν η διαδικασία της παραλαβής.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Το έγγραφο του εκκαθαριστή εμπεριέχει αυτό το στοιχείο.

ΚΑΨΗΣ: Οι πρώην εργαζόμενοι ήταν μέσα στο κτίριο για να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα. Δεν ήταν εκεί για τη φύλαξη των μηχανημάτων. Αν ήταν για την περιφρούρηση των μηχανημάτων θα πήγαινε και θα τα παραλάμβανε ο εκκαθαριστής. Δεν ήταν γι` αυτό, ήταν εκεί για το δικό τους πρόγραμμα. Εκτός, αν θέλετε να μου πείτε ότι ήταν μέσα μόνο για τη φύλαξη των μηχανημάτων. Τότε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Απλά, εγώ σας μεταφέρω αυτό το στοιχείο του εγγράφου.

ΚΑΨΗΣ: Το γνωρίζω το έγγραφο. Αξίζουμε, νομίζω, μια πιο ειλικρινή συζήτηση. Δεν ήταν εκεί για τη φύλαξη των μηχανημάτων. Ήταν για να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα και για να μην δεχθούν ότι έκλεισε η ΕΡΤ. Αυτό ήταν το θέμα. Κάνω λάθος;

ΛΟΥΚΑ: Πάντως, κύριε Καψή, τα συνδικάτα του Τύπου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ο ίδιος ο κ. Καλφαγιάννης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ που σήμερα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και μόνον αυτή η εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου δεν τιμά τη χώρα μας, έχει απευθύνει πολλές φορές κάλεσμα για μια νόμιμη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά είναι δημόσια έκκληση αυτή.

ΚΑΨΗΣ: Ζητώ να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το ζήτημα δεν ήταν η παράδοση των μηχανημάτων. Το ζήτημα ήταν ότι ήθελαν να έχουν ένα δικό τους πρόγραμμα της ΕΡΤ και να αρνηθούν το κλείσιμο της εταιρείας. Εγώ τους είχα πει ότι, εάν είναι ζήτημα παραλαβής, έρχεται αύριο το πρωί το υπουργείο Οικονομικών και ξεκινάει από τα στούντιο τη μετάδοση του προγράμματος και γελούσαν, γυρνούσαν την πλάτη και έφευγαν. Να διαφωνήσουμε επί της ουσίας, όχι προσχηματικά.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε υπουργέ, επειδή είπατε νωρίτερα πως δεν υπήρχε άλλη λύση πέρα από τη σημερινή επιλογή.

ΚΑΨΗΣ: Δυστυχώς.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η αντιπολίτευση επισημαίνει πως η σημερινή κυβερνητική απόφαση είναι έκνομη, με την έννοια ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως είναι γνωστό, έχει εκπέσει γιατί έχει παρέλθει από αρκετές ημέρες, η όποια ισχύς της για συζήτηση, ενώ το ΣτΕ δεν έχει εκδώσει απόφαση. Πόσο νόμιμη είναι η σημερινή κυβερνητική επιλογή, λοιπόν, με βάση αυτό;

ΚΑΨΗΣ: Εξ όσων γνωρίζω, γιατί δεν είμαι νομικός, όταν μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έρχεται μέσα σε μια συγκεκριμένη προθεσμία, παύει να ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αίρονται κάποιες συνέπειες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι απολύτως νόμιμο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δεν χρειαζόταν καν, εξ όσων γνωρίζω, πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αποφασιστεί.

ΛΟΥΚΑ: Είναι δυνατόν, χωρίς να έχει εκδώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την οριστική του απόφαση στην προσφυγή ασφαλιστικών της ΠΟΣΠΕΡΤ, εσείς να προχωράτε σε μια πολιτική πράξη, επί της ουσίας και να προδικάζετε την απόφαση του δικαστηρίου;

ΚΑΨΗΣ: Δεν προδικάζεται καμία απόφαση.

ΛΟΥΚΑ: Μα, χωρίς να έχει βγει η απόφαση εσείς προχωρήσατε σήμερα στην εκκένωση.

ΚΑΨΗΣ: Το αντίθετο. Για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε πάρει το ΣτΕ ήταν απαραίτητο να υπάρξει και η Αγία Παρασκευή. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Δεν ζήτησε το ΣτΕ να ακυρωθεί το κλείσιμο. Ίσα-ίσα είναι νόμιμο το κλείσιμο. Ζήτησε να υπάρξει πλήρης μετάδοση προγράμματος και για να υπάρξει πλήρης μετάδοση προγράμματος εξουσιοδότησε τον διαχειριστή να κάνει προσλήψεις. Βέβαια απαραίτητο στοιχείο ήταν και το κτίριο. Τόσο καιρό υπήρξε μια ανοχή, με την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε κάποια κίνηση όπως τη σημερινή.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Τη νομική βάση δεν έχουμε καταλάβει γι` αυτή την απόφαση ποια είναι.

ΚΑΨΗΣ: Πάρτε έναν νομικό για να σας την εξηγήσει, αλλά νομίζω ότι έτσι χάνουμε την ουσία.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η ουσία ποια είναι, κύριε υπουργέ;

ΚΑΨΗΣ: Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί η Δημόσια Τηλεόραση να μην μπορεί να μπει στο κτίριό της. Δεν μπορεί να συνεχίζεται μια κατάληψη από 200 άτομα ενός δημόσιου κτιρίου και μιας περιουσίας πολλών εκατομμυρίων. Έπρεπε να μπει η Δημόσια Τηλεόραση στο κτίριο για να καλυφθεί η Ελληνική Προεδρία. Θα είχαμε εκτεθεί ως χώρα εάν δεν είχαμε την κάλυψη της Προεδρίας. Έπρεπε να υπάρξει η εκκένωση του κτιρίου.

ΛΟΥΚΑ: Μάλλον η εικόνα του κτιρίου με χειροπέδες δεν τιμά πάντως πάρα πολύ την Ελληνική Προεδρία.

ΚΑΨΗΣ: Ναι, αλλά δεν ξέρω ποιοι οδήγησαν σε αυτή την εικόνα. Εγώ από την αρχή έχω υποστηρίξει και το έχω πει και στους εκπροσώπους συνδικαλιστές των εργαζομένων της ΕΡΤ με τους οποίους έκανα άπειρες συναντήσεις επί έναν ολόκληρο μήνα, ότι η επιλογή τους ήταν αδιέξοδη και μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Γιατί σας θυμίζω ότι εδώ και δυο-τρεις μήνες 1.800 άτομα είχαν κάνει αίτηση πρόσληψης- η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε στην ανάγκη ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Νομίζω ότι παρασύρθηκαν οι εργαζόμενοι, δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ρητορεία και χάθηκε η ουσία.

ΛΟΥΚΑ: Υπήρχε πάντως αυτός ο φορέας στον οποίο αναφέρεστε.

ΚΑΨΗΣ: Ναι, αλλά θυμόσαστε πολύ καλά ότι ήταν αποδέκτης δριμύτατης κριτικής και από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι ήταν πολιτικά κατευθυνόμενος, αλλά και για την οικονομική του κατάσταση ότι ήταν δηλαδή φορτωμένος με σκάνδαλα. Εγώ να συμφωνήσω, να δεχθώ τις επιφυλάξεις όλων για την απόφαση να κλείσει, αλλά το ότι έχουμε μπροστά μας τη δυνατότητα να φτιάξουμε έναν καινούργιο φορέα, για τον οποίο έχω κάνω έκκληση και στους εργαζόμενους και στα πολιτικά κόμματα να πάρουν μέρος στη συγκρότησή του. Σε αυτό θα έπρεπε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε υπουργέ είπατε για την οικονομική κατάσταση και μας δίνετε πάτημα, για να σας παραθέσουμε το επόμενο στοιχείο, ότι τα κέρδη της ΕΡΤ το πρώτο τρίμηνο του 2013 έφθασαν τα 41 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΚΑΨΗΣ: Ξέρετε τα κέρδη είναι με βάση το τέλος των 5 ευρώ τον μήνα που πλήρωνε κάθε τηλεθεατής. Όταν, για παράδειγμα, μπήκε εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία για νοσηλεία. Λέω για τα εξωτερικά ιατρεία. Όταν μπήκε 5 ευρώ για τα νοσοκομεία, που ο μέσος Έλληνας θα το πλήρωνε μια ή δύο φορές το χρόνο, έγινε δριμύτατη κριτική ότι είναι δυσβάσταχτο το κόστος. Ο Έλληνας τηλεθεατής πλήρωνε 5 ευρώ το μήνα. Άρα, το κέρδος είναι σχετική έννοια. Αν έχω ένα σταθερό έσοδο προσαρμόζω τα έξοδά μου και γίνομαι κερδοφόρος.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΛΟΥΚΑ: Πάντως, κύριε Καψή, μάλλον από όλα τα «χαράτσια» που έχουν επιβληθεί στην ελληνική οικογένεια, αυτό επιβάρυνε πολύ λιγότερο και ήταν και ανταποδοτικό.

ΚΑΨΗΣ: Ασφαλώς. Εγώ λέω ότι δεν ήταν κερδοφόρος. Είχε τον υπερτριπλάσιο προϋπολογισμό από οποιοδήποτε άλλο κανάλι και είχε ένα ελάχιστο ποσοστό θεαματικότητας. Αυτό για μένα σημαίνει ότι δεν ανταποκρινόταν και στο δημόσιο καθήκον.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Τα κρατικά κανάλια πάντως δεν ορίζονται με όρους θεαματικότητας.

ΚΑΨΗΣ: Συμφωνώ απολύτως αλλά εάν δεν έχει ένα ελάχιστο όριο θεαματικότητας τότε δεν εκπληρώνει το ρόλο του.

ΛΟΥΚΑ: Σίγουρα ο μεταβατικός φορέας που έχετε δημιουργήσει δεν προσεγγίζει ούτε κατά λίγο τα επίπεδα τηλεθέασης…

ΚΑΨΗΣ: Αναλογιστείτε ότι δεν έχει πλήρες πρόγραμμα, αλλά έχει μόνο κάποιες ενημερωτικές ζώνες. Έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από αυτή που είχε η ΕΤ1. Είναι κοντά στη θεαματικότητα της ΝΕΤ, νομίζω… Αλλά δεν θα κριθεί, όπως είπατε, από τη θεαματικότητα.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως, κύριε υπουργέ, επιχορηγούσε η ΕΡΤ τον προϋπολογισμό του κράτους, τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, τις κοινωνικές δράσεις και επίσης από τις αθλητικές π.χ. διοργανώσεις υπάρχουν και κάποια διαφυγόντα έσοδα. Το ευρωμπάσκετ, ας πούμε, το έδειξε ο ΑΝΤ1. Εδώ, έχουμε μια μεγάλη τρύπα.

ΚΑΨΗΣ: Θα συνεχίσει να έχει αυτές τις δράσεις και ο νέος φορέας. Θα συνεχίσει.

ΛΟΥΚΑ: Κύριε Καψή, πώς θα συνεχίσει να τα κάνει, όταν αυτή τη στιγμή κλείσατε μια επιχείρηση και δεν προκρίνατε, για παράδειγμα, το μοντέλο της εκκαθάρισης εν λειτουργία, αλλά προκρίνετε τον ξαφνικό θάνατο. Φτιάξατε έναν μεταβατικό φορέα, χωρίς να έχετε καν πλάνο για τον καινούργιο φορέα και εσείς σήμερα σε ραδιοφωνική σας συνέντευξη παραδεχτήκατε ότι πάμε για κάτι πολύ πιο συρρικνωμένο. Συγκεκριμένα μιλήσατε για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν θα είναι όλοι και αυτή τη στιγμή για δύο κανάλια.

ΚΑΨΗΣ: Έχουμε πολύ συγκεκριμένο πλάνο για τη ΝΕΡΙΤ. Έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος και θα είναι δύο κανάλια…

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Και πόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί;

ΚΑΨΗΣ: Αυτό θα το αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

ΛΟΥΚΑ: Θα καλύπτει το δίκτυο της ελληνικής ραδιοφωνίας;

ΚΑΨΗΣ: Ασφαλώς θα το καλύπτει. Σκεφτείτε, από το 2008 η ΕΡΤ των 240 εκατομμυρίων και πριν των 300 και πάμε και πιο ψηλά, δεν είχε ούτε ένα ελληνικό σίριαλ. Λοιπόν, ο νέος φορέας θα έχει πολύ λιγότερο κόστος, αλλά θα έχει και δικό του πρόγραμμα. Καταλαβαίνετε πού είχαμε φθάσει; Είχαμε έναν φορέα με 240 εκατομμύρια που χρεωνόταν κάθε ελληνική οικογένεια και δεν είχε ένα ελληνικό σίριαλ. Πώς το καταφέραμε αυτό, ειλικρινά απορώ.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, υπήρχαν πολιτιστικές εκπομπές, εκπομπές για κοινωνικές δράσεις…

ΚΑΨΗΣ: Ασφαλώς υπήρχαν και μερικές μάλιστα ήταν καλές. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αλλά, για να δείτε, τι σημαίνει σπατάλη. Είχαμε 240 εκατομμύρια προϋπολογισμό και ούτε ένα ελληνικό πρόγραμμα. Πείτε μου αν αυτό, δεν είναι ευθύνη όλων μας να το αντιμετωπίσουμε.

ΛΟΥΚΑ: Είχαμε παραγωγές στη δημόσια τηλεόραση οι οποίες απέχουν πολύ σε ποιότητα και σε πολιτισμό από οτιδήποτε άλλο βλέπουμε στα ιδιωτικά κανάλια στα οποία παραχωρήσατε πριν από 20 ώρες περίπου δωρεάν το ψηφιακό φάσμα, που θεωρείται το πιο πλούσιο περιουσιακό στοιχείο μιας χώρας.

ΚΑΨΗΣ: Κανένα ψηφιακό φάσμα δεν παραχωρείται δωρεάν. Μην το λέτε αυτό. Δεν είναι έτσι.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Παρατείνεται ένα νοσηρό καθεστώς σε σχέση με τις προσωρινές άδειες.

ΚΑΨΗΣ: Όχι, κάνετε λάθος. Συγγνώμη, εγώ να δεχθώ να συζητήσουμε ό,τι θέλετε, αλλά εδώ κάνετε λάθος. Ο πάροχος δικτύου θα βγει με διαγωνισμό και θα πληρώσει. Παρατάθηκαν οι άδειες των καναλιών -από 20 χρόνια που είναι σε αυτό το άθλιο καθεστώς- για ένα χρόνο ακόμη. Εντάξει, η όποια κριτική να γίνει δεκτή, αλλά αυτό έγινε. Ο πάροχος δικτύου θα βγει με διαγωνισμό και θα πληρώσει το φάσμα. Μην παρασύρεστε από τη ρητορεία των βουλευτών.

ΛΟΥΚΑ: Πάντως, δεν έχουμε φθάσει σε αυτή τη στιγμή, είμαστε στην παράταση όπως είπατε και εσείς ενός νοσηρού καθεστώτος.

ΚΑΨΗΣ: Όχι, αυτή τη στιγμή δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη το φάσμα γιατί δεν υπάρχει πάροχος δικτύου. Ο μόνος νόμιμος πάροχος δικτύου είναι η πρώην ΕΡΤ και τώρα Δημόσια Τηλεόραση.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε υπουργέ, επειδή μιλήσατε στην αρχή περί ειλικρίνειας, να σας ρωτήσουμε κάτι. Αν δεν πίεζε η τρόικα για τη συμπλήρωση 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, θα κάνατε ως υφυπουργός τις ίδιες επιλογές;

ΚΑΨΗΣ: Επίσης, αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, γιατί αυτό έχει σχέση με το κλείσιμο τις ΕΡΤ.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Και τις συνεπακόλουθες αποχωρήσεις των εργαζομένων.

ΚΑΨΗΣ: Ναι, ναι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εάν στήναμε αυτή τη στιγμή έναν φορέα εξ αρχής, πείτε στην Ελλάδα, χωρίς να έχει προηγηθεί το κλείσιμο και χωρίς να υπάρχει τρόικα. Αυτό εννοείτε;

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, ναι.

ΚΑΨΗΣ: Αυτή τη στιγμή όλοι οι δημόσιοι σταθμοί, ας πούμε, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας έχουν περίπου 2.000 εργαζόμενους.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Και η Δ.Τ. 600.

ΚΑΨΗΣ: Άλλο η Δ.Τ. Λέμε ότι στην ανάπτυξή της θα έχει μεταξύ 1.300-1.500, κάπου εκεί. Η κριτική που δέχονται οι δημόσιοι σταθμοί είναι ότι σπαταλούν χρήματα. Θεωρώ ότι για δύο κανάλια, για το δορυφορικό που αφορά τον απόδημο ελληνισμό και τους σταθμούς που έχουμε πει, η σωστή οργάνωση είναι σε αυτόν τον αριθμό. Πάρτε υπόψη σας ότι το MEGA, που είναι το μεγαλύτερο ελληνικό κανάλι, αυτή τη στιγμή έχει λιγότερα από 500 άτομα προσωπικό.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει απολύσει πολλούς εργαζόμενους και το MEGA.

ΚΑΨΗΣ: Βεβαίως. Το πρώτο σε θεαματικότητα ελληνικό κανάλι έχει λιγότερα από 500 άτομα προσωπικό και εμείς λέμε ότι θα έχουμε σχεδόν τριπλάσια άτομα. Δεν θα έχει πρόβλημα προσωπικού.

ΛΟΥΚΑ: Κύριε Καψή, δεν ξέρω, αν το όραμά σας για τη ΝΕΡΙΤ βασίζεται στο πρότυπο του MEGA ενός μεγάλου ιδιωτικού καναλιού…

ΚΑΨΗΣ: Ασφαλώς, όχι. Προσπαθώ, όμως να παίρνουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας, αυτό θέλω να πω. Ότι τα 1.300-1.500 άτομα –δεν ξέρω πόσα θα είναι, θα εξαρτηθεί…

ΛΟΥΚΑ: Όσα και αν είναι πάντως θα δουλεύουν με ασφαλιστική κάλυψη; Γιατί φαντάζομαι ότι έχετε υπόψη σας τις καταγγελίες των διοικητών των ταμείων.

ΚΑΨΗΣ: Είναι δυνατόν να το λέτε αυτό το πράγμα! Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Υπάρχει όλο αυτό το χάος στην ιδιωτική αγορά, υπάρχει ο δημόσιος φορέας και είναι δυνατόν ο δημόσιος φορέας να μην έχει ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους;

ΛΟΥΚΑ: Είναι οι καταγγελίες των ταμείων μας, από τις διοικήσεις των ταμείων μας, αυτές οι καταγγελίες.

ΚΑΨΗΣ: Κάνετε λάθος, με συγχωρείτε!

ΛΟΥΚΑ: Είναι ενήμερα δηλαδή τα ταμεία μας;

ΚΑΨΗΣ: Έβγαλε μια ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ και η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τους είπε ότι κάνουν λάθος. Παρόλα αυτά η ΕΣΗΕΑ δεν διόρθωσε την ανακοίνωσή της. Λυπάμαι πάρα πολύ! Οι ασφαλιστικές κρατήσεις όλων των εργαζομένων στη Δ.Τ. αποδίδονται κανονικότατα. Διαψεύστηκαν και δεν είχαν το θάρρος να πάρουν πίσω την ανακοίνωση, παρότι τους το είπα. Λυπάμαι, είναι δημοσιογράφοι και υποτίθεται ότι όλοι σεβόμαστε την αλήθεια.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας.

ΚΑΨΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

Keywords
σας ευχαριστώ, λύση, ΕΡΤ, ειλικρίνεια, ποσπερτ, γαδα, σημαίνει, συριζα, ετ1, νετ, ευρωμπασκετ, ΑΝΤ1, συγκεκριμένο, τροικα, ελλαδα, mega, ΕΣΗΕΑ, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, 600 δις, τελος του κοσμου, κομματα, τι σημαινει, το θεμα, αιτηση, αστυνομια, δωρεαν, ετ1, θαρρος, θεμα, μμε, νετ, προγραμμα, σημερινη, τηλεοραση, τηλεθεατης, υπουργειο οικονομικων, mega, αγια παρασκευη, αγορα, απλα, γενικο λογιστηριο, γινει, δαχτυλο, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δικτυο, εγινε, εγγραφο, ευρω, ειλικρίνεια, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εννοια, εξοδα, επρεπε, ερχεται, ευθυνη, ζωνες, υπηρχαν, ισχυει, υφυπουργος, εικονα, ισχυς, κινηση, κυριε, κρατικο, κτιριο, λαθος, λειτουργια, λύση, μηνες, νυχτα, νομικη, νοσοκομεια, ξερετε, οικογενεια, οραμα, ουσια, παμε, πηγαινε, ποιοτητα, ποσπερτ, προσληψεις, πρωι, ρολο, σας ευχαριστώ, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συζητησουμε, σιριαλ, χαθηκε, χαος, ψηφιακο, ωρες, εφαρμογη, εκπομπες, γκικα, χωρα, υπουργειο, μεθοδος, μπροστα, σημαίνει, θελω να, βεβαιως, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα