Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μικροεπεισόδια κοντά στις Σκουριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Καλογερικό, κοντά στις Σκουριές Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν το Σάββατο κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασίες που ξεκίνησε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για τη διάνοιξη δρόμων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παράνομη υλοτόμηση σε δασική περιοχή.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν από το σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί

συνάντηση, πιθανότατα στην εισαγγελία Πολυγύρου, παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας, της εταιρείας, των κατοίκων και του δασαρχείου, με αντικείμενο τις άδειες που απαιτούνται για την εκτέλεση εργασιών στο δάσος.

Νωρίτερα, στο σημείο της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας.

«Ο κόσμος ανησυχεί για τον τόπο του, ανησυχεί ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον» δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Γεωργαντζής υποστήριξε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι οι εργασίες που εκτελούνται είναι νόμιμες και ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει τίποτε να αποκρύψει αλλά δικαιώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όλα τα ζητήματα.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα