Το Enimerosi24 απαντά για τα δήθεν φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ

Και την επαναστατική γυμναστική που έχει επιβάλλει η ΕΣΗΕΑ στο όνομά των εργαζομένων της

Ξεκαθαρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή η είδηση που μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Νίκος Γρυλλάκης για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, διαψεύστηκε αμέσως και την ίδια ημέρα από τον αρμόδιο υφυπουργό (εδώ η διάψευση), και ότι χωρίς κανέναν λόγο κάποιοι έχασαν το μεροκάματο τους συμμετέχοντας σε μια

απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ χωρίς λόγο, σημειώνουμε – αγνοώντας ακόμη και την δεύτερη, χθεσινή διάψευση που ακολούθησε την πρώτη, ότι η ομάδα του Enimerosi24 θα είναι η τελευταία που θα εγκαλέσει οποιονδήποτε δημοσιογράφο για μετάδοση λάθος πληροφορίας! Διότι απλούστατα μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη, τελεία παράγραφος!

Το παραπάνω περιστατικό όμως, απέχει παρασάγγας από τις καταγγελίες (που ακολούθησαν) για λογοκρισία! Από πότε η διάψευση και μάλιστα από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη – όπερ σημαίνει ότι οφείλεις να την μεταδόσεις – αποτελεί, λογοκρισία; Η ευκολία με την οποία ορισμένοι χρησιμοποιούν την έννοια λογοκρισία, για να γίνουν «ήρωες» στα μάτια της κοινής γνώμης, ειδικά σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται και ως εκ τούτου είναι ευάλωτη, όχι μόνο εκθέτει τους ίδιους – πράγμα που ουδόλως μας ενδιαφέρει, κυρίως «λερώνει» μια έννοια για την οποία κάποιοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να γράφουμε οι υπόλοιποι ελεύθερα!

Η λογοκρισία είναι βαριά λέξη για να γίνεται άσκοπη χρήση… Και εν τέλει, συγγνώμη που δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την παραπάνω υπόθεση του Νίκου Γρυλλάκη της ΕΡΤ και των τιμολογίων της ΔΕΗ, με τα φαινόμενα λογοκρισίας που έχουν υποστεί σειρά συγγραφέων και δημοσιογράφων σε αυτή τη χώρα! Συγγνώμη που δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με την ιστορική δήλωση του Γιώργου Σεφέρη στο BBC στις 28 Μαρτίου 1969 κατά της χούντας!

Τέλος ως προς την επαναστατική γυμναστική που επιβάλει η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ και προσωπικά ο πρόεδρός της, Δημήτρης Τρίμης για να απαντήσει – δήθεν στα φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ, ας τον κρίνει ο κλάδος στις προσεχείς εκλογές! Βεβαίως, ο ίδιος, αλλά και ο κλάδος, κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσουν και στο γιατί έχουν κατεβάσει «τσαμπουκαλίδικα» τον «διακόπτη» στην ΕΡΤ με τις συνεχιζόμενες απεργίες… Διότι στο όνομα της ΕΡΤ και των εργαζομένων της έχουν γίνει τα μεγαλύτερα «εγκλήματα»! Για να μην το χοντρύνουμε όμως, ας αναρωτηθούμε μόνο, ποιοι ωφελούνται από την μονίμως απεργούσα ΕΡΤ; Μήπως οι ιδιωτικοί σταθμοί, και εκείνοι που επιδιώκουν τη συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης;

Υ.Γ Το Enimerosi24 δεν ζήτησε από κανέναν να αυτοταπεινωθεί ή να ζητήσει συγγνώμη. Τα θέματα αυτά τα κρίνει η κοινή γνώμη. Και αν ρίξει κανείς μια ματιά στις σχετικές δημοσκοπήσεις θα διαπιστώσει εύκολα ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία!

Keywords
Τυχαία Θέματα