Στις 29 Ιουλίου η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα-«Δεδομένη» αυτή τη στιγμή η δόση

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, ορίστηκε επίσημα -και θα πραγματοποιηθεί- τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και παρά τις πολλές δυσκολίες και τα προβλήματα, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα ανά πάσα στιγμή, η δόση του ΔΝΤ αυτή τη

στιγμή «είναι δεδομένη».

Οι πηγές εξήγησαν ότι εάν καθ’ οιονδήποτε λόγο οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Αθήνα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα για τη δόση και η καθορισμένη για την 29η Ιουλίου συνεδρίαση πιθανότατα θα αναβληθεί για το τέλος του Αυγούστου, όταν επιστρέψουν τα μέλη του Δ.Σ. από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ομως, εάν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακό ή και μέχρι την Τρίτη το αργότερο, τότε ο επικεφαλής της Αποστολής Πολ Τόμσεν θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τις προθεσμίες που τίθενται από το Καταστατικό και να καταθέσει την έκθεση του στο Δ.Σ. Η έκθεση αναμένεται να περιέχει σοβαρότατες προειδοποιήσεις, ιδιαίτερα για το κενό χρηματοδότησης που παρατηρείται και -για το Ταμείο- δεν μπορεί να διαψευστεί από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πηγές, «σέρνουν τα πόδια τους για το συγκεκριμένο θέμα».

Οι πηγές δήλωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι με την επιστροφή τους στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, οι επικεφαλής της Τρόϊκα διαπίστωσαν πολλές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προγράμματος και στην υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε η κυβέρνηση στους δανειστές. Οι πηγές διευκρίνισαν ότι τα μέτρα που ζητά η ΤρόΪκα δεν είναι καινούργια, είναι τα ίδια που ζητήθηκαν στις δύο προηγούμενες επιθεωρήσεις και δεν έχουν υλοποιηθεί.
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα