Αίγυπτος: Επτά νεκροί μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι

Επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο την Τρίτη κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, όπου αμφότερες οι πλευρές έχουν διοργανώσει ογκώδεις κινητοποιήσεις, επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις συγκρούσεις αυτές στο προάστιο της Γκίζας. Πολλοί εξ αυτών φέρουν τραύματα από σφαίρες, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, οι πιέσεις στο Μόρσι εντείνονται, με την αρμόδια επίτροπο του ΟΗΕ

Νάβι Πιλάι να ζητεί από τον πρόεδρο να ξεκινήσει «σοβαρό εθνικό διάλογο» με τους αντιπάλους του, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε μαζί του προτρέποντάς τον «να ακούσει όλες τις Αιγυπτιακές φωνές».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς κάλεσε την Τρίτη τον Αιγύπτιο πρόεδρο «να αφουγκρασθεί» τον λαό του, αξιολογώντας ως «πολύ ανησυχητικά» τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο.

Τη διάλυση του κοινοβουλίου, όπου κυριαρχούν οι ισλαμιστές, και την προσωρινή αναστολή του νέου Συντάγματος προβλέπει προσχέδιο του οδικού χάρτη που έχουν συντάξει οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, σε περίπτωση που οι επαφές με τον ισλαμιστή προέδρο αποτύχουν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου Reuters.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα